Levi Strauss: Omsætningsdyk i coronakvartal sendte aktien ned

Udgivet den 08-07-2020  |  kl. 06:34  |  

Jeans-producenten Levi Strauss' regnskab for andet kvartal sent tirsdag var en markant skuffelse.

Investorerne sendte efterfølgende Levi Strauss-aktien ned med 4,5 pct. i det amerikanske eftermarked. Kursfaldet fulgte et drop på 4,0 pct. i den ordinære handel.

En omsætning på 498 mio. dollar var hele 62 pct. lavere end i samme kvartal sidste år og på samme tid mindre, end analytikerne havde ventet, da de ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News havde sat næsen op efter en omsætning på 519,3 mio. dollar.

Det justerede driftsresultat for perioden, EBIT, blev samtidig et tab på 206 mio. dollar, hvor analytikerne havde ventet et tab på 189 mio. dollar.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal, der er offentliggjort tirsdag aften efter børsens lukketid.

Levi Strauss har ligesom en række andre selskaber været ramt af coronapandemien, som har medført nedlukninger af butikker verden over. I regnskabet tirsdag meddeler koncernen, at godt og vel 90 pct. af selskabets butikker globalt nu er åbne igen.

I andet kvartal faldt omsætning på det asiatiske marked med 65 pct., mens den i Europa dykkede med 75 pct. I regionen "Americas" faldt omsætningen i perioden med 62 pct.

Med regnskabet annoncerer Levi Strauss desuden, at selskabet afskediger 700 medarbejdere, hvilket ventes at generere årlige besparelser på omkring 100 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder