Lilly styrker sin cancerforretning med milliardopkøb

Udgivet den 07-01-2019  |  kl. 13:07  |  

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly styrker sin satsning inden for lægemidler til behandling af kræft med købet af Loxo Oncology i en handel til omkring 8 mia. dollar.

Lilly har indgået aftale med Loxos bestyrelse om køb af aktierne i selskabet til 235 dollar per styk. Til sammenligning lukkede Loxo, der er noteret på Nasdaq-børsen, i lige under 140 dollar fredag, så aktionærerne kan se frem til en ekstra præmie på omkring 68 pct.

Med købet får Lilly adgang til, hvad selskabet betegner som en lovende portefølje af lægemidler til behandling af kræft.

Det gælder blandt lægemidlet Vitrakvi, der markedsføres i samarbejde med Bayer, og som for nyligt blev godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse.

Desuden indeholder Loxos pipeline en række andre kræftmidler under udvikling, der er skræddersyet til at virke i bestemte undergrupper af patienter.

- Overtagelsen af Loxo Oncology repræsenterer en spændende og øjeblikkelig mulighed for at udvide bredden i vores produktportefølje til at omfatte præcisionsmedicin målrettet kræftformer som er udløst af specifikke genanormaliteter, siger Anne White, der er direktør for Lillys kræftdivision, ifølge en meddelelse.

Aktien i Loxo stiger 64 pct. i formarkedet til 229 dollar - eller 6 dollar fra Eli Lillys bud.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder