Lollands Bank: Ikke opbakning hos aktionærerne til et salg

Udgivet den 28-11-2018  |  kl. 07:11  |  
Arkiv: Foto

Aktionærerne i Lollands Bank har tirsdag på en ekstraordinær generalforsamling afvist at sætte banken til salg. To tredjedele af de afgivne stemmer var således imod forslaget til generalforsamlingen, hvor 55 pct. af de samtlige stemmer var repræsenteret.

Det var fem større aktionærer med tilsammen mere end 5 pct. af aktierne i banken, der havde foreslået, at banken skulle hyre en ekstern rådgiver for at få undersøgt, om nogen vil købe sig ind i banken til en kurs, der svarer til værdien af egenkapitalen.

En af disse var Michael Hove, som til den ekstraordinære generalforsamling understregede, at han var meget tilfreds med banken. Han ønskede et bud, fordi han mener, at bankens aktie er massivt undervurderet, fremgår det af et referat.

- Så kan man jo spørge sig selv om, hvorfor det så skal være nødvendigt at stille forslag på en generalforsamling om at få et bud på bankens aktie, og hvorfor en eventuelt interesseret køber ikke bare begynder at købe de billige aktier op på markedet.

- Her er svaret, at det ikke kan lade sig gøre i praksis, da der dels er meget lidt handel og likviditet i aktien, og samtidig så er der en uskreven regel om, at banker ikke bare køber fjendtligt op hos andre banker i finanssektoren, argumenterede han.

Derudover begrundede han ønsket om buddet med, at aktien i banken - der handles til 345 kr. - ifølge Hove handler med næsten 30 pct. rabat til den indre værdi.

- Som aktionær gør det ondt at se, da man kun kan skabe sit afkast enten via det årlige udbytte eller via en kursstigning på aktien, sagde han på den ekstraordinære generalforsamling.

- Så samlet set så er der et misforhold imellem de flotte resultater banken skaber, og så det afkast man får som aktionær,
og derfor ønsker vi nu at få et uforpligtende bud på, hvad bankens aktie er værd, mens interessen er høj på markedet.

Som en del af forslaget var der indhentet tilbud fra et revisionshus, der havde tilbudt at gennemføre processen uden honorar, hvis der ikke kunne hentes et tilbud på minimum en kurs tilsvarende den indre værdi på cirka 480 kr.

Bankens formand, Preben Pedersen, var imod salgsprocessen, idet han blandt andet mente, at tidspunktet var forkert, og at kursen var for lav.

- Grunden til, at vi finder, at mindstekursen på det omtalte kurs 480 er for lav, er, at vi tror på, at vi fortsat kan udvikle banken yderligere, samtidig med at vi på stort set alle nøgletal gør det bedre end de fleste andre banker - også end de større banker, som kan være potentielle bydere, sagde han ifølge referatet.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder