Lundbeck overvejer nye studier i hovedpine

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 14:54  |  
Arkiv: Foto

Lundbeck overvejer flere muligheder for at udbrede anvendelsen af sin nyopkøbte lægemiddelkandidat, Eptinezumab, til behandling af andre former for smerte-syndromer ud over som forebyggende behandling af migræne.

Det siger Bjørn Aaris Grønning, der er chef for Lundbecks kliniske udvikling inden for neurologi, tirsdag på et investormøde.

I november har Lundbeck indledt et studie med Eptinezumab i 450 patienter til behandling af akut migræne.

Andre muligheder, som er under overvejelse, er behandling af hovedpine som følge af overforbrug af medicin, klyngehovedpine, hovedpine i forbindelse med hjernerystelse og andre smertesyndromer.

Lundbeck overtog Eptinezumab i forbindelse med købet i september af det amerikanske biotekselskab Alder Pharmaceuticals for omkring 13 mia. kr.

Der er indsendt markedsføringsansøgning i USA for Eptinezumab som forebyggende behandling af migræne, og den amerikanske lægemiddelstyrelse ventes at melde tilbage den 21. februar.

En markedsføringsansøgning er desuden på trapperne i Canada, hvor den ventes indsendt i første kvartal. I EU regner Lundbeck med at indsende markedsføringsansøgning i slutningen af 2020.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder