Lundbeck/ABG: Ser gode mulighed for succes i nyt Alzheimers-studie

Udgivet den 19-03-2018  |  kl. 11:10  |  
Arkiv: Foto

Et datasæt fra Lundbecks tidligere fase 3-studie med Brexpiprazol til behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter lover så godt, at ABG Sundal Collier ser stor sandsynlighed for, at midlet bliver godkendt i 2021 - stik imod forventningerne i den brede del af aktiemarkedet.

Data fra studierne er fremlagt på en konference i Honolulu i weekenden og indikerer, at dosisudgaven på 2 milligram ser ud til at virke, mener ABG.

Da Lundbeck i maj sidste år offentliggjorde data fra to fase 3-studier med Brexpiprazol i Alzheimers-patienter faldt aktien med omtrent 40 kr. over to dage.

Dengang oplyste Lundbeck, at studierne viste, at Alzheimers-patienterne opnåede en forbedring af agitationssymptomerne. Kun det ene af de to forsøgsstudier nåede dog det primære endemål, mens det sekundære endemål blev nået i det andet studie.

Senere i november oplyste Lundbeck og partneren Otsuka så, at de vil gennemføre et nyt fase 3-studie med Brexpiprazol i Alzheimers for at understøtte en godkendelse.

- Vi ser et misforhold mellem den meget lave værdi, aktiemarkedet har tillagt Brexpiprazol-agitationsprojektet - vi vurderer, at den er værdisat nær nul - og det projektet i realiteten har leveret, skriver ABG.

Banken sætter sandsynligheden for succes for det nye fase 3-studie til 75 pct. og peger på, at kursfaldet på de 40 kr. per aktie i maj sidste år er et godt bud på, hvad projektet muligvis kan være værd.

ABG har uændret en købsanbefaling af Lundbeck med et kursmål på 430 kr. Mandag formiddag stiger Lundbeck med 1,3 pct. til 346,10 kr.

Da Lundbeck i november offentliggjorde planerne om et nyt fase 3-studie, pegede selskabets forsknings- og udviklingsdirektør, Anders Gersel Pedersen, over for Ritzau Finans på, at det var den sikreste løsning, hvis midlet skal på markedet i USA.

- Vi vurderer, at der var en mulighed for at kunne få en godkendelse med de data, vi allerede har. Men FDA (den amerikanske lægemiddelstyrelse, red.) har stillet sig tvivlende over for, om vi kunne få godkendelsen, selv om det har anerkendt styrken i vores data, og af den grund har vi valgt at starte et tredje studie, sagde Anders Gersel Pedersen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
18/07/18

 
0,00%
 
03:39:01

 
0,00%
 
18/07/18

 
0,00%
 
03:39:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder