Lundbecks forskningschef går på pension

Udgivet den 04-12-2018  |  kl. 09:48  |  
Arkiv: Foto

Lundbecks direktør for forskning og udvikling, Anders Gersel Pedersen, går på pension til nytår.

Det oplyser Lundbeck tirsdag morgen.

Anders Gersel har været i Lundbeck siden år 2000 og blev i 2011 chef for alle forsknings- og udviklingsaktiviteter i medicinalselskabet.

- Efter 19 år hos Lundbeck og syv år som koncerndirektør for forskning og udvikling, har jeg besluttet at fratræde min stilling, på trods af at jeg med sikkerhed ved, at jeg kommer til at savne at arbejde med et stærkt lederhold samt dedikerede og kompetente medarbejdere, udtaler Anders Gersel Pedersen i en meddelelse, og han får ros med på vejen af den nystartede topchef, Deborah Dunsire:

- Gennem sin tid hos Lundbeck, har Anders stræbt efter at transformere Lundbecks forsknings- og udviklingsafdeling til en organisation med potentiale til at blive en af de bedste inden for lidelser i centralnervesystemet. Jeg takker Anders for hans lederskab, innovation og dedikation til Lundbeck hen over de sidste to årtier og ønsker ham held og lykke fremover, udtaler Deborah Dunsire.

Lundbeck har endnu ikke udpeget en ny forskningschef, men en international søgning er sat i gang, oplyser Valby-selskabet.

Anders Gersel Pedersen, der er 67 år gammel, arbejdede tidligere med medicinalforskning i det danske sundhedsvæsen og for Eli Lilly. Han sidder i bestyrelserne hos Genmab, Bavarian Nordic og Hansa Medical.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder