Lundbecks nye topchef: Jeg skal sikre vækst på den lange bane

Udgivet den 02-07-2018  |  kl. 11:29  |  
Lundbeck - Produktion (Piller)

Lundbecks fokus på at udvikle medicin til sygdomme, hvor der er få eller ingen behandlingsmuligheder, har været en af årsagerne til, at Deborah Dunsire har takket ja til at blive nye administrerende direktør for selskabet.

Hun ser det som sin hovedopgave at sikre fortsat vækst i Lundbeck, når hun 1. september sætter sig i direktørstolen.

- Det er et selskab, der forsøger at transformere patientoplevelsen og behandlingen inden for nogle af de mest svære sygdomsområder, hvor der er de største uindfriede behandlingsbehov.

- Min karriere har altid været inden for områder, hvor der er manglende behandlingsmuligheder, og Lundbeck er velpositioneret til at gøre det inden for meget svære områder af neurologien og psykiatrien, siger Deborah Dunsire til Ritzau Finans.

PIPELINE FORTSAT I FOKUS

Hun afløser Kåre Schultz, der stoppede i november for at blive direktør i den israelske medicinalgigant Teva, og hun kommer fra en stilling som administrerende direktør hos det amerikanske biotekselskab Xtuit Pharmaceuticals.

Flere analytikere hæfter sig ved, at Deborah Dunsire hidtil i sin karriere blandt andet har været i flere biotekselskaber, der har et meget tungt fokus på udvikling af nye præparater.

De gætter på, at der fremadrettet vil være mere fokus på udvikling frem for lønsomhed i Lundbeck, men Deborah Dunsire mener allerede, at Lundbeck er den case i dag.

- Lundbeck er allerede et pipeline-fokuseret selskab, der har haft fokus på at finde og udvikle ny medicin.

- Mit mandat er at sikre, at selskabet er positioneret til vedvarende vækst i de kommende fem-ti år og årene efter. Intet biotek- eller medicinalselskab er stærkere end sin pipeline, siger hun.

Hun fortæller, at hendes første opgave bliver at få et godt kendskab til Lundbeck, inden der kan foretages eventuelle justeringer af strategien.

- Først fremmest skal jeg lære medarbejderne, produkterne og pipelinen bedre at kende, og så skal jeg efterfølgende diskutere med det øvrige ledelsesteam, hvad vi skal blive ved med, hvor vi skal øge indsatsen, og hvad vi skal ændre.

- Virksomheden har et stærkt grundlag, en god finansiel position og et stærkt team, så jeg mener, at vi har en god base at bygge videre på, siger Deborah Dunsire.

TUNG ARV AT LØFTE

Hun afløser en direktør, der leverede gode resultater, stort afkast til aktionærerne og havde stor tillid hos investorerne, men har det fint med at skulle løfte arven.

- Kåre Schultz har efterhånden været væk i et stykke tid, og virksomheden er fortsat med at være succesfuld, så det er klart, at virksomheden er stærk.

- Det er den bedste type virksomhed at være en del af, og ingen virksomhed er afhængig af én person - selv ikke topchefen.

- Jeg kommer ind med en masse erfaring, og jeg ved, at teamet har en masse allerede, så jeg ser frem til at arbejde sammen med et dedikeret hold til at bygge videre på Lundbeck til de kommende årtier, siger Deborah Dunsire.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder