Mærsk indgår strategisk samarbejde med Hyundai - men uden om 2M

Udgivet den 12-12-2016  |  kl. 06:41  |  
Maersk

A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, har sammen med MSC indgået et strategisk samarbejde med Hyundai Merchant Marine, der længe var rygtet som medlem af 2M-alliancen.

Men der er ikke tale om et fuldbyrdet medlemskab af alliancen, som det tidligere har været rygtet. Samarbejdet betyder dog deling af forskellige ruter, mens Maersk Line og MSC også overtager chartringen af en stribe skibe, som ellers nu er indchartret hos Hyundai.

For det får Hyundai adgang til 2M-netværket uden at være en fast del af det, fremgår det af en meddelelse fra Maersk Line.

- Vi er glade for at indgå dette strategiske samarbejde med Hyundai Merchant Marine, der er Sydkoreas førende containerrederi. Det giver os mulighed for at forbedre vores 2M-netværk og tilstedeværelse på de vigtige ruter over Stillehavet. Vi ser frem til at udnytte disse nye muligheder til gavn for vores kunder, siger Søren Toft, der er driftsdirektør hos Maersk Line, i meddelelsen.

Aftalen skal efter planen træde i kraft i april næste år, men er fortsat betinget af myndighedernes godkendelse. Til at starte med er samarbejdet aftalt til at vare tre år, men med option på forlængelse.

De tre parter vil fortælle mere om aftalen og ændringerne i de eksisterende netværk i begyndelsen af 2017, hedder det.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
11:19:01

 
0,00%
 
11:19:01

 
0,04%
 
11:19:01

 
0,00%
 
11:19:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder