Mærsk køber svensk logistikselskab for 1,9 mia. kr.

Udgivet den 06-07-2020  |  kl. 09:31  |  
Arkiv: Foto

A.P. Møller-Mærsk har købt det svenske logistikselskab KGH Customs Service, der er specialist i handel og toldklarering i Europa, af Bridgepoint Development Capital for 2,6 mia. svenske kr. svarende til 1,9 mia. kr.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Mærsk.

I 2019 havde KGH en omsætning på 890 mio. svenske kr. og en EBITDA-indtjening på cirka 160 mio. svenske kr. samt en EBITDA-margin på cirka 18 pct.

Prisen på 2,6 mia. svenske kr. er på et kontant- og gældsfrit grundlag og det svarer til 16,3 gange EBITDA-indtjeningen i 2019 før synergier og earn-out-komponenten fra en fremtidig Brexit-udvikling.

Vincent Clerc, der er chef for Ocean & Logistics hos A.P. Møller - Mærsk, ser KGH som et perfekt match til Mærsks tilbud inden for logistik og tjenester samt endnu en vigtig byggesten i selskabets strategiske ambitioner.

- Der er ingen end-to-end-løsninger uden toldklarering. Med KGH vil vi ikke kun være i stand til at styrke vores kapacitet inden for toldtjenester og relateret konsulentvirksomhed, men også nå flere af vores kunder i Europa gennem et større geografisk fodaftryk og digitale løsninger, der forbedrer vores evne til at imødekomme vores kunders end-to-end forsyningskædebehov, siger Vincent Clerc .

Det Göteborg-baserede selskab har 775 ansatte.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder