Mærsk/ATP: Dejligt med afklaring omkring Maersk Drilling

Udgivet den 21-08-2018  |  kl. 17:26  |  

Pensionsselskabet ATP, der sidder på godt 1 pct. af aktierne i A.P. Møller-Mærsk, har ikke mange meninger om beslutningen om at børsnotere borerigselskabet Maersk Drilling selvstændigt i 2019.

ATP har heller ikke selv været en del af drøftelserne omkring beslutningen, men pensionskassen glæder sig over, at der nu er kommet mere klarhed om fremtiden for Mærsk.

- Det er positivt, at der nu er kommet en afklaring på spaltningen, og så må vi forholde os til vores ejerandel, når børsnoteringen kommer, siger Claus Wiinblad, der er vicedirektør for danske aktier i ATP's investeringsafdeling, til Ritzau Finans.

Dermed fortæller han også, at ATP ikke på nuværende tidspunkt har nogen holdning til, om selskabet vil beholde den ejerandel på godt 1 pct., som det vil få af det selvstændige Maersk Drilling, eller om der skal købes op eller sælges ud.

Han vil heller ikke kommentere, hvorvidt løsningen med en selvstændig børsnotering er den rigtige.

- Det vil vi kigge på, når noteringen kommer. Umiddelbart har der jo været en positiv reaktion på nyheden i markedet, siger Claus Wiinblad.

Maersk Drilling, der driver en større flåde af borerigge og boreskibe, er bogført til 4,4 mia. dollar i Mærsks regnskab, hvilket svarer til omkring 29 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder