Mærsk/Berenberg: Intens konkurrence gør markedet skrøbeligt

Udgivet den 13-02-2018  |  kl. 13:35  |  
Arkiv: Foto

Mærsk er endnu ikke forbi de svære tider, og aktiekursen får derfor vanskeligt ved at komme op i gear, vurderer schweiziske Berenberg på bagkant af sidste uges regnskab fra Mærsk-koncernen.

Konkurrencen blandt rederierne bliver forstærket i 2018, hvor flere får leveret store skibe, og samtidig er det højst usikkert, hvor hurtigt Mærsk kan hente synergier fra opkøbet af Hamburg Süd.

- Markedet ser ud til at have besluttet, at ledelsens EBITDA-prognose er konservativ og sandsynligvis vil blive overgået, men det er efter vores mening en fejl, skriver analytiker Joel Spungel i en analyse.

For 2018 venter Mærsk et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 4-5 mia. dollar, hvilket vil være en fremgang fra 3,5 mia. dollar, som blev tjent i 2017. Analytikerne venter samlet omkring 5,25 mia. dollar.

- Vi mener, at prognosen er passende. Ud over den normale volatilitet i fragtraterne har vi kun begrænset klarhed over synergierne (fra Hamburg Süd-købet, red.) i år.

- Mærsk er ikke ligesom DSV, der er en markant mere stabil forretning med en historik for at slå forventningerne. I de seneste år har Mærsk oftere misset forventningerne, end det har overgået dem, skriver Joel Spungel, der har en salgsanbefaling og et kursmål på 10.000 kr. på Mærsk-aktien.

Han vurderer, at raterne på containerfragt sandsynligvis vil falde efter det kinesiske nytår i denne uge, hvilket vil lægge en dæmper på indtjeningen.

- Forholdet mellem udbud og efterspørgsel på øst-vest-ruterne er fortsat skrøbeligt som følge af en 20 pct. stigning i flåden af megaskibe i år, og fordi effekten af højere oliepriser fortsat mangler at slå igennem, skriver Joel Spungel.

Mærsk-topchef Søren Skou erkendte i forbindelse med regnskabet, at markedet bliver mere konkurrencepræget i starten af 2018, men han ser samtidig positive takter på efterspørgslen.

- Der er en stærk global økonomi. I stort set alle store lande er der god vækst, om det så er USA og Europa eller Brasilien og Vestafrika. Samtidig ser vi, at tilgangen af ny tonnage (skibe, red.) egentlig ser fornuftig ud.

- Så kan man selvfølgelig bekymre sig over, at det meste kommer i starten af året, men tiden må vise, hvad det kommer til at betyde. Det kommer også an på efterspørgslen, sagde Søren Skou fredag.

Modsat Berenberg er de fleste banker positive omkring Mærsk-aktien. 29 analytikere har ifølge Bloomberg dækning af aktien, og her anbefaler 16 "køb", ni siger "hold", mens fire siger "sælg".

Mærsk-aktien falder tirsdag 2,6 pct. til 10.480 kr.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,62%
 
14:58:01

 
2,44%
 
14:58:01

 
-0,10%
 
14:58:01

 
-2,34%
 
18/01/19

 
-4,86%
 
14:58:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder