Mærsk/CEO: Godt rustede til at ride stormen af

Udgivet den 13-05-2020  |  kl. 08:11  |  

Lav sigtbarhed præger i øjeblikket markedet for A.P. Møller - Mærsk, men koncernens topchef, Søren Skou, vurderer, at selskabet står "godt rustede til at ride stormen af".

Det siger han i en kommentar til regnskabet for første kvartal.

- Sigtbarheden forbliver lav i andet kvartal i 2020 grundet Covid-19-pandemien. Vi fortsætter med at servicere vores kunder og opretholde deres forsyningslinjer, men eftersom den globale efterspørgsel fortsat er signifikant påvirket af pandemien, forventer vi et fald i de samlede volumener muligvis i størrelsesordenen 20-25 pct.

- 2020 er utvivlsomt et udfordrende år, men eftersom vi konstant tilpasser os efterspørgslen og fortsat viser fremgang i vores transformation og finansielle resultater, så er vi godt rustede til at ride stormen af, siger Søren Skou.

Han glæder sig over, at Mærsk i første kvartal endnu engang leverer profitabel vækst, og fremhæver en stigning i driftsindtjeningen på 23 pct. år-for-år, mens de frie pengestrømme i forhold til den investerede kapital (CROIC) stiger 3,5 procentpoint til 10,5 pct.

- Det stærke resultat kommer i et kvartal, hvor vi har oplevet væsentlige stigninger i brændstofpriserne som følge af industriens skift til skibsbrændstoffer med lavt svovlindhold, og samtidig ser vi en tilbagegang i den globale handel som følge af lock-downs i de fleste regioner, siger Søren Skou.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder