Mærsk/CS: Skærer næsten 2000 kr. af kursmålet efter skuffende regnskab

Udgivet den 18-05-2018  |  kl. 06:44  |  
Arkiv: Foto

Credit Suisse har kigget nærmere på A.P. Møller-Mærsk-aktien efter torsdagens regnskab for første kvartal. Det har resulteret i, at banken har snittet kursmålet til 11.287 kr. fra tidligere 13.178 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Anbefalingen er fortsat "outperform".

Driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, lød på 669 mio. dollar for de fortsættende aktiviteter i Mærsk , hvilket er en fremgang fra 638 mio. dollar i samme kvartal året før. Men analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ventet et driftsoverskud på 845 mio. dollar i kvartalet.

Specielt indtjeningen var under pres i Ocean-divisionen på grund af højere omkostninger, vurderede Morten Imsgard, der er aktieanalytiker hos Sydbank. Forretningsområdet består blandt andet af rederierne Maersk Line og Hamburg Süd, som trak ned i kvartalet.

Mærsk aktierne havde en skidt dag torsdag, hvor investorerne sendte A- og B-aktien i A.P. Møller-Mærsk godt og grundigt i hullet. Samlet mistede selskabet 17,66 mia. kr. i værdi, hvis man tager udgangspunkt i lukkekursen henholdsvis onsdag og torsdag.

En B-aktie faldt med 8,9 pct. til 9252 kr. i løbet af torsdagen, mens en A-aktie i selskabet måtte vinke farvel til 8,3 pct. af værdien og sluttede i 8795 kr. Det var B-aktiens største fald på én dag i næsten 12 år.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder