Mærsk/Jyske Bank: Genoptager dækning med "hold"

Udgivet den 05-12-2019  |  kl. 10:28  |  
Arkiv: Foto

Jyske Bank har genoptaget sin dækning af A.P. Møller-Mærsk med en hold-anbefaling og et kursmål på 9800 kr.

- Vi mener, at Mærsks fokus på kapitaldisciplin er den rigtige strategi i en usikker tid, men også at aktien er nogenlunde fair prisfastsat på det nuværende niveau, fremgår det af an analyse fra banken.

Ifølge Jyske Bank skaber netop kapitaldisciplinen hos transport- og logistikkoncernen mulighed for, at Mærsk kan udlodde en større andel af pengestrømmene til aktionærerne.

Banken forventer, at selskabet vil fastholde det nuværende udbytte på 150 kr. per aktie i 2019, og at det starter et nyt aktietilbagekøb i 2020.

- Råderummet i 2020-2021 er i vores optik over 5 mia. dollar svarende til cirka 15 pct. af markedsværdien, men med Mærsks konservative tilgang bliver det formentlig et noget mindre program, lyder det i analysen.

Finanshusets kursmål på 9800 kr. er fastsat ud fra en forudsætning om en lav, men positiv vækst i containervolumen i fremtiden, og banken påpeger samtidig, at containerrederierne vil blive hårdt ramt, hvis der opstår et scenarie med recession eller eskalerende handelsstridigheder.

- Vores makroøkonomiske forventning er, at der kommer en svag recession i slutningen af 2020, skriver Jyske Bank.

En B-aktie i Mærsk steg med 0,2 pct. onsdag til 9394 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Initiate❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder