Mærsk/Jyske: Sløvhed hos rivaler kan give skuffende regnskab

Udgivet den 30-10-2017  |  kl. 17:45  |  
Maersk

Når A.P. Møller-Mærsk i næste uge kommer med regnskab for tredje kvartal, kan tallene meget vel være skuffende læsning for de fleste investorer, når det gælder kerneforretningen, containerrederiet Maersk Line.

Det vurderer Jyske Bank, der har set svagheder i seneste regnskaber fra konkurrenten OOCL samt speditørselskabet Kuehne + Nagel.

Aktieanalytiker Frans Høyer estimerer, at volumen er faldet 1 pct. og 5,6 pct. i kvartalet hos de to selskaber, mens raterne er henholdsvis steget 4,5 pct. og faldet 5,5 pct.

- Efter tegn fra endnu en konkurrent om Maersk Lines rater og volumen i tredje kvartal fastholder vi vores forsigtige syn på Mærsk-aktien forud for regnskabet. Vi vurderer, at Maersk Lines EBITDA i tredje kvartal vil være 20-40 pct. lavere, end markedet forventer, skriver han i en kommentar.

Markedet venter ifølge Jyske Bank et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, for Maersk Line på 900 mio. dollar, mens Jyske Bank regner med et overskud på 524 mio. dollar.

- Vi mener, at der risiko for en negativ aktiekursreaktion, skriver banken, der har anbefalingen "sælg" for aktien.

Frans Høyer er blandt et mindretal af aktieanalytikere, der har et negativt syn på Mærsk-aktien. Ud af de 27, der ifølge Bloomberg dækker aktien, har 13 en positiv anbefaling, ni har en neutral anbefaling, mens de sidste fem har en salgsanbefaling.

Mærsks regnskab for tredje kvartal bliver offentliggjort tirsdag den 7. november.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Maintain❯  Research❯ 

Relaterede nyheder