Mærsk/Nykredit: Mindre usikkerhed skaber plads til købsanbefaling

Udgivet den 31-05-2018  |  kl. 12:08  |  
Arkiv: Foto

Efter at der er kommet et større klarsyn over fremtidens A.P. Møller-Mærsk, har Nykredit besluttet sig for at hæve sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold", samtidig med at kursmålet skrues op til 11.000 kr. fra 10.000 kr.

Tidligere har finanskoncernen ellers argumenteret for, at den ikke anså det for sandsynligt, at Mærsk-aktien ville komme op og blive handlet til sin "fair value" med alle de usikkerheder, der lå for koncernen.

- Derfor har vi hidtil haft en "hold"-anbefaling med et kursmål på 10.000 kr. per aktie, svarende til en pæn rabat i forhold til vores udregnede fair value.

- Med oprydningen i selskabet, der forventes endeligt på plads i indeværende år med frasalg af de sidste selskaber, som man har til salg, kombineret med, at integrationen af Hamburg Süd stille og roligt kommer på plads, ser vi ikke samme usikkerheder, skriver Ricky Steen Rasmussen, chefanalytiker i Nykredit, i en analyse.

Han underbygger sin optimisme med, at Mærsk-ledelsen i forbindelse med regnskabet for første kvartal oplyste, at virksomheden kan komme over de 120 mio. dollar i synergier med Hamburg Süd, som ledelsen ellers tidligere havde meldt ud for 2018.

Herudover bemærker Ricky Steen Rasmussen, at den tidligere så frygtede handelskrig på tværs af kontinenter ikke længere ser ud til at være lige så faretruende som tidligere.

- Kombineret med alle de faktorer, som vi mener peger i den rigtige retning for andet halvår for A.P. Møller-Mærsk, ser vi ikke længere nogle argumenter for, at aktien ikke bør komme op og handle til fuld fair value inden for de næste 12 måneder.

- Derfor hæver vi vores kursmål til 11.000 kr. per aktie. Det nye kursmål svarer til et positivt kurspotentiale på over 15 pct. Vi hæver derfor også vores anbefaling til "køb", skriver chefanalytikeren fra Nykredit.

Torsdag middag er Mærsk med i toppen af det danske eliteindeks, C25, hvor B-aktien stiger med 2,3 pct. til 9654 kr.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder