Mærsk/SHB: Endnu ingen grund til at købe op - mere modvind i sigte

Udgivet den 04-04-2018  |  kl. 09:56  |  
Arkiv: Foto

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk har haft det svært i 2018, og umiddelbart er der ingen udsigt til, at vinden vender på kort sigt.

Derfor er der heller ikke umiddelbart nogen grund til købe op i Mærsk på kort sigt, vurderer Handelsbanken, der venter fortsat pres på aktierne resten af året som følge af svigtende fragtrater og pres på verdenshandlen.

- På trods af det voldsomme kursfald i år ser vi ikke nogen grund til at samle aktien op endnu. Vi venter således, at aktien i år vil være tynget af, at presset på fragtraterne vil fortsætte, eftersom mange nye skibe i øjeblikket forlader skibsværfterne (vi venter, at containerflåden vil vokse med op til 5 pct. i 2018), skriver Handelsbanken i en kommentar onsdag.

- Endelig vurderer vi, at der fortsat er en stor risiko for fortsatte indtjeningsskuffelser i de kommende kvartaler, idet vi i skrivende stund befinder os en del under markedets indtjeningsforventninger (EBIT) i forhold til Maersk Line, fortsætter banken.

Handelsbanken fastholder på den baggrund den negative anbefaling "reducer" af Mærsk, mens kursmålet på 10.300 kr. også fastholdes.

HANDELSKRIG TRUER VERDENSHANDLEN

En af de store faktorer i modvinden til Mærsk er den verserende handelskrig mellem USA og Kina, der truer med at lægge en dæmper på fragten af varer mellem verdens to største økonomier.

De to lande slås netop nu med forskellige protektionistiske tiltag, der konkret handler om toldsatser på flere forskellige varegrupper.

- Den primære årsag til den svage udvikling er Donald Trumps udmelding om, at der indføres told på importen af stål og aluminium, som potentielt kan få negative konsekvenser for verdenshandlen, hvis det leder til flere protektionistiske tiltag. Senest i søndags kom der netop en udmelding fra Kina om, at kineserne som modsvar til den amerikanske told har besluttet at lægge afgifter på 128 amerikanske varer, skriver Handelsbanken.

Banken peger desuden på, at rateindekset SCFI, der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til 15 forskellige destinationer i verden, er faldet tungt på det seneste, hvilket kan være med til at lægge en dæmper på indtjeningen på lidt længere sigt.

Mærsks B-aktie falder onsdag formiddag med 0,4 pct. til 9264 kr. Indtil nu er aktien faldet med knap 15 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder