Mærsk/Sydbank: Ledelsesskift er det sidste man har brug for lige nu

Udgivet den 20-03-2018  |  kl. 10:23  |  
Arkiv: Foto

Der er rigtig mange ting, der presser A.P. Møller-Mærsk lige nu, og uro i ledelsen er en ekstra kilde til bekymring.

Det vurderer senioraktieanalytiker i Sydbank Morten Imsgaard, efter at Mærsk har annonceret at finansdirektøren, Jakob Stausholm, forlader koncernen.

- Der er rigtig mange ting, der presser Mærsk lige nu i form af vigende fragtrater og en amerikansk præsident, som ikke hjælper et shippingselskab med protektionistiske tiltag. Det sidste man har behov for, er uro på ledelsesgangen, siger Morten Imsgaard til Ritzau Finans.

Det kommer som en stor overraskelse, at der nu bliver skiftet ud i ledelsen, vurderer Morten Imsgaard, der tilføjer, at Jakob Stausholm har været tovholder og ankermand for den strategiske transformation, som Mærsk stadigvæk står midt i.

- På kapitalmarkedsdagen var Jakob Stausholm en af de centrale personer, til at præsentere visionerne for Mærsk fremadrettet. Det er klart, at det skaber en masse usikkerhed og spekulation, at man er nødt til at skifte i ledelsesholdet, siger Morten Imsgaard.

Aktierne i Mærsk falder begge på nyheden. A-aktien falder 4,3 pct. til 8625 kr. mens B-aktien falder 4,5 pct. til 9030 kr.

Morten Imsgaard husker, at en af pointerne fra topdirektøren på kapitalmarkedsdagen var, at der var sat et stærkt ledelseshold, der kunne bære koncernen igennem en transformation.

Morten Imsgaard tilføjer, at timingen for nyheden ser uheldig ud.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
18/07/18

 
0,00%
 
03:40:01

 
0,00%
 
18/07/18

 
0,00%
 
03:40:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder