Maersk Drilling/CEO: Skal hjælpe olieselskaber med at skabe mere værdi

Udgivet den 25-02-2019  |  kl. 10:25  |  

Maersk Drilling har fine muligheder for at skaffe mere aktivitet og hæve indtjeningen i de kommende år.

Men det kræver, at selskabet kan assistere kunderne - olie- og gasselskaberne - med at nedbringe omkostningerne.

Sådan lyder det fra Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling, i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag i København mandag.

Topchefen påpegede allerede i forbindelse med årsregnskabet for Maersk Drilling i starten af februar, at olieselskaberne - efter flere år med pres på forretningen grundet faldende oliepriser - igen er klar til at kaste flere penge efter efterforskning.

Den udmelding gentog han ved mandagens kapitalmarkedsdag, hvor han igen fastslog, at olieselskaberne har både evnen og motivationen til at investere mere, og at mulighederne også er blevet bedre på grund af en forstærket finansiel position hen over sidste år.

- Hvis vi kan bore dybere ned hurtigere og tage tid ud af regnestykket, kan vi skabe mere værdi. Det er en måde at hjælpe olieselskaberne med at nedbringe omkostningerne, siger Jørn Madsen i forbindelse med kapitalmarkedsdagen.

Maersk Drilling-chefen vurderer, at der generelt er gode muligheder for at øge effektiviteten i udvindingen af olie og gas. Det gælder blandt andet også besparelser blandt de mennesker, der er ombord på riggene.

- Industrien er generelt rimelig uøkonomisk på det område. Færre folk ombord er en mulighed for at sænke omkostningerne for olieselskaberne og skabe mere værdi, siger Jørn Madsen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder