Maersk Drilling/CEO: Stigende udnyttelsesgrad er et vigtigt signal

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 08:54  |  

Maersk Drillings regnskab for første halvår viser et vigtigt lyspunkt i markedsudviklingen - nemlig at udnyttelsesgraden i flåden hos både det danske selskab og på verdensplan er på vej opad.

For markedet generelt på globalt plan var udnyttelsesgraden på 80 pct. i andet kvartal, og det tal har ikke været bedre siden 2015. For Maersk Drilling var udnyttelsesgraden af flåden på 82 pct. i andet kvartal, mens den set over hele første halvår steg til 78 pct. fra 71 pct. i den tilsvarende periode sidste år.

Og det er et rigtig vigtigt signal i markedet, fordi det normalt også medfører stigende dagsrater i horisonten. Endnu er priserne for arbejdet dog ikke steget - faktisk faldt de i andet kvartal - og det er også endnu svært at spå om, hvornår dagsraterne igen går i vejret.

- På en bred basis - set over hele verden - går udnyttelsesgraden i vejret og er nu på vej forbi 80 pct. Vi ser dermed mange af de rigtige tegn i markedet på, at det går den rigtige vej, siger Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling, til Ritzau Finans.

- Men vi skal lige huske på, at vi skal have raterne med også, og det er de ikke kommet endnu, fortsætter han.

I første halvår faldt de gennemsnitlige dagsrater på tværs af hele Maersk Drilling-flåden til 196.000 dollar fra 239.000 dollar i første halvår sidste år, og over andet kvartal isoleret set var der også tilbagegang.

I april, maj og juni var de gennemsnitlige dagsrater således 185.000 dollar hos Maersk Drilling mod et niveau på 208.000 dollar i første kvartal.

Hvornår raterne igen begynder at stige, tør Jørn Madsen ikke spå om. Men den stigende udnyttelsesgrad er et stærkt signal om, at der vil komme en vending på et tidspunkt.

- Hvis man ser historisk på det, er det sådan, at først kommer udnyttelsesgraden, og så kommer raterne. Cyklusserne er dog ikke altid ens. Stort set alle dem, jeg har oplevet, har været lidt forskellige. Men generelt følger stigende rater efter en voksende udnyttelsesgrad, siger Jørn Madsen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder