Maersk Drilling/Danske: Bør slå pjalterne sammen med to norske rivaler

Udgivet den 17-09-2020  |  kl. 08:22  |  
Arkiv: Foto

Borerigselskabet Maersk Drilling bør sammen med de norske konkurrenter Odfjell Drilling og Northern Ocean overveje at skabe et samlet selskab med fokus på boring under svære vilkår i eksempelvis Nordsøen - såkaldt harsh environment-boring.

Sådan lyder vurderingen fra Danske Bank i en analyse publiceret onsdag, skriver det norske nyhedsbureau Infront TDN Direkt.

- Et marked med ændret konkurrence kræver, at der tages betydelige skridt, skriver Danske Bank blandt andet i analysen.

Banken vurderer, at den tunge krise, som sektoren befinder sig i, vil betyde flere konkurser over den kommende periode, og det kan ifølge banken sætte gang i en konsolideringsbølge i sektoren, skriver TDN Direkt.

Maersk Drilling, der har en stor flåde af 15 jack up-rigge til boringer under vanskelige forhold, har tidligere flere gange selv fremhævet selskabets fordele i den norske del af Nordsøen, hvor boreforholdene er vanskelige.

Ifølge Danske Bank vil en kombination af det danske selskab med de to norske eliminere flere af de svagheder, som selskaberne har hver for sig.

Eksempelvis har Maersk Drilling en lav gæld sammenlignet med de øvrige aktører, som til gengæld har mere gennemsigtighed i forhold til fremtiden grundet pæne ordrebeholdninger.

Ifølge Danske Bank bør Maersk Drilling i forbindelse med en sammenlægning skille sig af med sine flydende rigge og boreskibe, som ifølge banken vil få vanskelige vilkår fremover, skriver TDN Direkt.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder