Mandagens aktier: Bavarian flød oven på ellers blodrødt C25

Udgivet den 20-09-2021  |  kl. 17:06  |  
Arkiv: Foto

Bavarian toppede mandag C25-indekset ovenpå et løftet kursmål hos Nordea.

I den modsatte ende af eliteindekset skrabede Demant bunden, mens også Mærsk-aktierne fik en svær start på ugen efter en sænket anbefaling.

Også ISS og FLS bidrog til at trække indekset i rødt.

Samlet sluttede C25 med et fald på 1,6 pct. til 1924,48.

Generelt var stemningen mindre god - kun seks eliteaktier endte i plus - herunder Bavarian, Genmab og Chr. Hansen, der var de eneste selskaber med en stigning på over 1 pct.

Også resten af Europa oplevede mandag fald, hvilket skyldtes usikkerhed i Asien og afventende position forud for ugens centralbankmøder.

- Urolighederne i kinesiske China Evergrande har skabt bølger i verdensøkonomien, herunder også Europa og Danmark, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til MarketWire.

Det ventes dog ikke, at usikkerheden om ejendomskoncernen vil vælte det kinesiske gældsbjerg og svække kinesisk økonomi markant, vurderer Jyske Bank i et notat.

- Myndighederne har mange muligheder for at afhjælpe problemet, skriver Jyske Bank, som peger på, at Evergrandes gæld kan blive restruktureret og aktiver overtaget af andre kinesiske virksomheder.

Udover usikkerhed i østen påvirkede bekymringer for mulige pengepolitiske stramninger - blandt andet i USA, hvor Federal Reserve tirsdag og onsdag holder rentemøde - også markedet.

BAVARIAN IGEN PÅ TOPPEN

Bavarian kunne mandag igen toppe det danske eliteindeks med en stigning på 4,4 pct. til 334 kr., efter at Nordea løftede kursmålet for aktien i selskabet til 571 kr. fra 432 kr.

Nordea gentog den positive anbefaling "køb".

Genmab og partneren Seagen meldte søndag ud om opmuntrende foreløbige data fra forsøg med Tisotumab Vedotin i kombinationsterapi til behandling af tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft.

Genmab er faldet et par uger i træk fra rekordkursen 3100 kr. forrige mandag, men revancherede sig fredag med 1,4 pct. til 2700 kr. Mandag byggede den ovenpå fredagens stigning med 1,5 pct. til 2740 kr.

Trods opjustering i torsdags faldt Mærsk-aktierne, efter at tyske Berenberg har valgt at sænke sin anbefaling til "hold" fra "køb" med et uændret kursmål på 22.000 kr.

JPMorgan gentog anbefalingen "neutral" for Mærsk-aktien, men kursmålet blev løftet 16,2 pct. til 21.250 kr. fra 18.287 kr.

Mærsk B-aktien synker 4,8 pct. til 18.645 kr. Med i bunden af C25 endte også ISS og FLS, der faldt henholdsvis 3,5 pct. og 4,2 pct.

Der var også analysenyt om Rockwool. Franske Société Générale løftede sit kursmål for isoleringskoncernens aktie til 3450 kr. fra 2600 kr.

Desuden blev anbefalingen løftet til "hold" fra "sælg". Rockwool-aktien sluttede uændret i 3193 kr.

Tryg fik endvidere hævet sin anbefaling til "neutral" fra "underperform" af finanshuset Credit Suisse. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kursmålet blev løftet til 145 kr. fra 140 kr.

Tryg-aktien startede ugen ud med et fald på 2,1 pct. til 149,75 kr.

ABG Sundal Collier er fortsat positivt indstillet over for aktien i Sydbank og satte kursmålet op til 220 kr. fra 210 kr. og gentager anbefalingen "køb".

Sydbank-aktien fulgte dog den generelle markedsstemning og falder 3,3 pct. til 177,20 kr.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder