Mandagens aktier: C25 endte i rødt efter daglang rutsjebanetur

Udgivet den 29-11-2021  |  kl. 17:05  |  
Maersk

Der var godt gang i toppen af C25-indekset mandag, hvor Mærsk og ISS det meste af dagen sad tungt i top tre. Lige inden lukketid listede Bavarian Nordic sig ind, efter at snak om en ny variant af covid-19 har givet opmærksomhed til vaccineproducenten.

I bunden endte Ambu, der blev trukket yderligere i rødt af et aktiefrasalg på 1 mio. kr. fra et bestyrelsesmedlem.

C25-indekset faldt 0,6 pct. til 1896,88, efter at eliteindekset gennem hele dagen svævede mellem plus og minus.

- Usikkerheden er stadig lige så stor, som den var i fredags, men nu har man måske lige sundet sig over det første chok og den nye variant, der er i markedet nu. Vi må nok bare konstatere, at det er en form for lettelse, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank, til MarketWire.

Tendensen med volatile markeder må ventes at vare ved også i den kommende tid, hvor opdateringer om den nye variant vil styre markedets gang, lyder det videre.

Fredag kom det frem, at den nye variant af covid-19 Omikron var blevet fundet i Sydafrika.

Varianten blev derefter opsporet i Hongkong og Botswana og er siden fundet i flere europæiske lande inklusive Danmark.

En sydafrikansk læge har dog sagt, at varianten giver mildere symptomer hos de smittede. Der er endnu ingen dødsfald koblet sammen med den nye variant, lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, ifølge Reuters.

LØFTEDE ANBEFALINGER TIL MÆRSK OG ISS

I toppen af C25-indekset endte Mærsk, efter at selskabet fik hævet anbefalingen i positiv retning til "overvægt" fra "ligevægt" af JPMorgan, der samtidig har løftet kursmålet for aktien til 26.965 kr. fra 22.600 kr.

B-aktien steg med 2,3 pct. til 19.660 kr.

Også ISS indtog en topplacering efter en hævet anbefaling til "neutral" fra "underperform" af Bank of America, viser data fra PLX.AI.

Blandt dagens nyheder var også en flerårig facility service-kontrakt til ISS med et unavngivet selskab for 250 mio. kr.

Aktien steg 3,0 pct. til 119,95 kr.

Også Bavarian klarede sig i toppen af eliteindekset, efter at Omikron-snak har givet selskabet opmærksomhed. Over for MarketWire fortæller vaccineproducentens IR-direktør, at det om nødvendigt hurtigt vil være muligt at omstille selskabets vaccinekandidat til at virke mod den nye variant.

Aktien lukkede 2,9 pct. højere i 322,10 kr.

I modsat ende sluttede Ambu, der gennem hele handelstiden lå i bunden af C25-indekset efter en stigning på 4,9 pct. fredag. I løbet af eftermiddagen offentliggjorde selskabet, at bestyrelsesmedlem Jakob Bønnelykke Kristensen havde solgt 5000 aktier for 1 mio. kr.

Aktien faldt 4,3 pct. til 191 kr.

MAERSK DRILLING MED MARKANT KURSMÅLSLØFT

Maersk Drilling, der i fremtiden kommer til at hedde Noble Corporation efter fusionen med amerikanske Noble, har fået løftet sit kursmål til 360 kr. fra 280 kr. af Danske Bank. Det skriver PLX.AI.

Anbefalingen er uændret "køb". Aktien faldt alligevel 1,4 pct. til 246 kr.

VESTAS MED NY OPDATERING OVEN PÅ CYBERANGREB

Næsten alle systemer er igen oppe at køre hos Vestas, efter at selskabet har været ramt af et cyberangreb.

Det fremgår af en opdatering fra Vestas mandag morgen. Det er anden gang, at Vestas formelt opdaterer om angrebet, der fandt sted for lidt over en uge siden.

Vestas har siden hændelsen været i gang med at efterforske angrebet, hvor også udefrakommende eksperter har assisteret. Ifølge selskabet tyder det på, at der er tale om et ransomware-angreb.

Vestas-aktien faldt 1,0 pct. til 221,50 kr.

SKJERN BANK OPJUSTERER FORVENTNINGERNE

Skjern Bank opjusterede mandag formiddag forventningerne til 2021. Banken ser nu et overskud før skat på 180-190 mio. kr. mod tidligere ventet 160-175 mio. kr., lyder det i en meddelelse.

- De væsentligste årsager til opjusteringen af resultat før skat er øgede indtægter og faldende nedskrivninger. Banken forventer indtægter på nedskrivningerne i niveauet 10 mio. kr. for 2021, som følge af forbedrede bonitet af bankens udlån, skriver bankdirektør Per Munck.

Skjern Bank hævede senest sine forventninger den 13. oktober.

Aktien lukkede 5,2 pct. højere i 102 kr.

Bestyrelsesmedlem i Pandora Jan Zijderveld har købt 450 aktier i selskabet for lige over 379.000 kr.

Aktien steg 1,6 pct. til 843 kr.

Aquaporins næstformand i bestyrelsen, Søren Bjørn Hansen, har købt aktier for 345.000 kr. Det fremgår af en insidermeddelelse fra selskabet i weekenden.

Aktien dykkede 0,8 pct. til 120 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder