Mandagens aktier: Carlsberg op efter justering med Bavarian i C25-bund

Udgivet den 08-08-2022  |  kl. 17:05  |  
SAS

Carlsberg leverede kort før lukketid dagens opjustering i et dansk eliteindeks, der mest var karakteriseret af gevinsthjemtagning i Bavarian Nordic og Vestas.

- Vestas og Bavarian skinner lidt i øjnene i det danske marked, siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank til MarketWire.

Det danske C25-indeks lukkede mandag med et fald på 0,3 pct. i 1726,60, hvor rentefald var med til at forbedre den generelle stemning.

Rentefaldet gør dog alt andet lige livet mere surt for bankernes nettorenteindtjening, hvilket også kunne mærkes hos Jyske Bank og Danske Bank, der tabte henholdsvis 0,7 til 373,10 kr. og 0,5 pct. til 101,10 kr.

Sommerferien er så småt ved at være slut, og ugen byder på regnskaber fra en række selskaber fra øverste hylde - heriblandt Vestas, Ørsted, Novozymes og ISS.

CARLSBERG HJULPET AF GENOPRETNING AF BEVÆRTNINGSSALG

Carlsberg opjusterede sine forventninger med henvisning til en bedre end ventet udvikling i især beværtningssalget på mange europæiske markeder samt stærke resultater på mange asiatiske markeder.

Dette har ifølge Carlsberg mere end opvejet for den øgede modvind fra stigende råvare- og energiomkostninger i første halvår.

Bryggerigiganten venter nu, at den organiske vækst i driftsindtjeningen i år vil lande på en høj encifret procentsats mod tidligere ventet minus 5 til plus 2 pct.

De opgraderede udsigter for 2022 for hele året er inklusive Ukraine.

Carlsberg-aktien steg 1,5 pct. til 936,40 kr.

VESTAS RAMT AF GEVINSTHJEMTAGNING OG SÆNKET ANBEFALING

I weekenden stemte Senatet i USA efter et længere tilløb en stor klimapakke igennem, som allerede i både forrige og sidste uge gav luft under vingerne for Vestas.

- De fik en pakke hjem i USA til 739 mia. dollar, hvoraf 369 mia. dollar går til klima. Nu er den på plads, og så tager man stikket hjem på de stigninger, der har været, vurderer afdelingsdirektøren om dagens udvikling i Vestas-aktien, der var steget med mere end 20 pct. forud for mandagens fald, siden de første nyheder om pakken ramte i forrige uge.

Med til at holde begejstringen nede var også, at norske Fearnley Securities har sænket sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "køb", mens kursmålet er reduceret til 155 kr.

Det norske analysehus vurderer ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt, at udsigterne på kort sigt er svage for vindmølleselskabet.

Vestas-aktien endte mandag med et fald på 4,3 pct. i 186,04 kr.

Ørsted, der også kan blive gavnet af klimapakken, blev løftet med 1,1 pct. til 834 kr.

Ambu sluttede med en stigning på 3,6 pct. til 73 kr. i toppen af eliteindekset, efter at have været under pres sidste uge som følge af en nedjustering af forventningerne.

BAVARIAN RAMT AF GEVINSTHJEMTAGNING

Bavarian Nordic tabte 8,4 pct. til 361,20 kr. Dermed agerede aktien bundskraber i C25-regi, hvor den dog stadig er den mest stigende i år.

- For Bavarian tør jeg umiddelbart ikke sige, hvad der banker den så meget ned. Men den er steget meget, og nogle af dem, der har shortet den, kan - når den viser svaghedstegn - måske være begyndt at trykke den lidt mere på maven, siger Ole Kjær Jensen, der ellers henviser til gevinsthjemtagning efter den seneste tids stigning.

SAS steg 2,3 pct. til 47,78 øre, efter at 93 pct. af danske piloter i luftfartsselskabet stemte ja til en ny aftale om overenskomst i fredags, der resulterer i genansættelser af tidligere opsagte piloter, længere arbejdsuger og lavere løn.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯