Mandagens aktier: Danske Bank tog det meste tilbage af fredagens fald

Udgivet den 26-07-2021  |  kl. 17:04  |  
Maersk

Efter fredagens store kurshug tog Danske Bank mandag revanche og vandt det meste tilbage i et dansk eliteindeks, der efter en grøn start fulgte trop med resten af Europa og lukkede med et lille fald.

Foruden et par nye kursmål var der ikke mange selskabsspecifikke nyheder for handlerne at tage bestik af. Til gengæld kommer bliver den amerikanske regnskabssæsonr for alvor skudt i gang i denne uge. Her kan der komme vigtige indikationer på, hvordan de store selskaber venter, at resten af året kommer til at udfolde sig.

Det danske C25-indeks lukkede med et fald på 0,4 pct. i indeks 1914,88. På de europæiske hovedmarkeder var der ligeledes en smule mat stemning.

Ifølge Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan noget af forklaringen på den matte stemning i Europa forklares med morgenens store fald i Kina, efter at de kinesiske myndigheder har varslet stramninger inden for uddannelsesindustrien.

- Der var sur stemning i Asien her til morgen, og det kan være med til at trække ned. Derudover kom der også tyske IFO-tal, der kom ud lidt svagere end ventet. Det er ikke noget dramatisk, men det kan have spillet ind, lyder det fra Martin Munk.

Det tyske erhvervstillidsindeks faldt i juli til 100,8 fra 101,7 måneden forinden. Her var ifølge konsensusestimater ventet en indeks på 102,7 ifølge Bloomberg News.

DANSKE BANK FIK LØFTET KURSMÅL

Danske Bank havde mandag vind i sejlene, efter at den britiske storbank Barclays, løftede sit kursmål for banken til 134 kr. fra 125 kr.

Anbefalingen af aktien er uændret det neutrale "ligevægt".

Også Deutsche Bank gav kursmålet et lille nøk opad - her til 139 kr. fra 135 kr. og fastholdt anbefalingen "hold".

- Danske Bank får et rebound efter fredagens fald på lidt over 4 pct. Det synes jeg også var lige lovlig voldsomt. Regnskabet var stort set kendt, så meget af det gik på 2023-målsætningen om en egenkapitalforentning på 9-10 pct. Markedet ligger med et konsensus på 7,7 pct., så der er skepsis, i forhold til om det kan nås, siger Martin Munk.

Danske Bank-aktien endte i toppen af indekset med en stigning på 4,1 pct. i 112,50 kr.

Der var også kursmålsnyt til Nordens største bank, Nordea. Det amerikanske finanshus Keefe, Bruyette & Woods løftede sit kursmål til 87,20 kr. fra 79,84 kr., mens anbefalingen fortsat er "outperform".

Nordea-aktien steg 2,3 pct. til 74,34 kr.

HØJERE KURSMÅL OG NYT FRA RIVAL

Mærsk var også at finde i toppen mandag. Rederiaktien red videre på fredagens positive bølge, efter at sidste uges tal for rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) viste en stigning for 11. uge i træk. Indekset steg 1,1 pct. til 4100 og er over det seneste år steget 301,2 pct.

Mærsk, der fremlægger regnskab for andet kvartal 6. august, fik også løftet sit kursmål til 23.000 kr. fra 22.500 kr. af HSBC med anbefalingen "køb".

Derudover var der også nyt fra Hutchison Port Holdings, der er en konkurrent til Mærsks havneselskab APM Terminals.

Selskabet oplevede i første halvår øget aktivitet, og det resulterede i et overskud på 1633,8 mio. hongkong-dollar - svarende til over 1324 mio. kr. Det er en markant forbedring sammenlignet med samme periode året forinden, hvor selskabet realiserede et overskud på 679 mio. hongkong-dollar.

Havneoperatøren har ikke offentliggjort finansielle forventninger til 2021, men venter, at den økonomiske fremgang i USA og Europa fortsat vil bidrage til efterspørgslen.

Mærsks B-aktie steg mandag 0,6 pct. til 17.480 kr.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder