Mandagens aviser med B&O, SAS og Coloplast

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KONKURS TRUER BILSÆLGERE

Landets bilforhandlere frygter konkurser, viser ny undersøgelse. Forhandlerne har indkøbt biler før coronakrisen, men uden tilstrækkeligt salg ender de i en dyb likviditetskrise. Marts var slem, april bliver værre, og maj og juni vil ifølge Semler blive en "katastrofe". (Forside, side 6-7)

LUFTFARTSINDUSTRIEN TROR IKKE PÅ TILBAGEVENDEN TIL NORMALT NIVEAU

Covid-19 gør permanent indhug i luftfartsindustrien, der kommer til at være væsentligt mindre på den anden side af krisen. SAS-driftsdirektør mener, at det er for tidligt at spå om, hvordan fremtidens SAS vil se ud. (Side 8)

ENTREPRENØRER RUSTER SIG TIL RETSOPGØR EFTER VIRUSKRISE

Coronavirus har medført forsinkelser på byggepladserne, der rammes af forsyningssvigt på grund af krisen. Byggeselskaberne beder om fristforlængelse. (Side 10)

MEDIERNE LIDER UNDER CORONAKRISEN TRODS NYHEDSBOOM

Paradokser til at få øje på: Danskerne søger nyheder som aldrig før, men annoncerne er tørret ud. Derfor lider mediehusene. (Side 12)

B&O-BUTIKKER LUKKER NED VERDEN OVER

Bang & Olufsen er hårdt ramt af coronakrisen, og omkring 60 pct. af B&O-butikkerne er nu lukket, oplyser selskabet. (Side 12)

EFTER STÆRKT COMEBACK TIL AKTIER LURER NÆSTE DYK I MARKEDET

Den seneste uge er aktiemarkedet braget op, men opturen går for hurtigt - det vil falde igen, siger chefstrateger. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

NILS SMEDEGAARD: DE SMÅ BETALER DEN STØRSTE PRIS

Selv om landets mest magtfulde bestyrelsesformand, Nils Smedegaard Andersen, styrer internationale milliardkoncerner, gælder hans største bekymring de små virksomheder. De betaler den største pris. (Forside, side 8-9)

EKSPERTER TAGER ADGANG TIL MOBILDATA MED RO

Modtager de danske sundhedsmyndigheder udelukkende anonymiserede teleoplysninger over, hvor vi befinder os, er der ikke umiddelbart fare på færde juridisk set. Det vurderer eksperter i beskyttelse af personlige data. (Side 3)

DANSKE FORSKERE JAGTER PENGE TIL NY FEM MINUTTERS CORONATEST

Det lille danske biotekselskab Eir Diagnostics er undervejs med en mobil testmetode, som på fem minutter skal afklare, om en patient er smittet med covid-19. Skal projektet lykkes, har selskabet dog brug for en kapitalindsprøjtning. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

EN NY VIRKELIGHED VENTER DANSKE VIRKSOMHEDER EFTER KRISEN

Ingen tør spå om, hvordan det hele ender. Men de fleste er enige om, at vi står over for en ny virkelighed på den anden side af coronakrisen. Det vil accelerere omstillinger og udfordre virksomhedernes strategiarbejde. (Forside, side 6-7)

INDUSTRICHEFER MENER REGERINGEN GØR DET RIGTIGE

To af industrisektorens tunge erhvervsledere bakker regeringens tiltag for at få bugt med coronavirussen op. Men hjulene skal også i gang igen, advarer de. (Side 8-9)

DANSKE AKTIER ER LANGTFRA BILLIGE TRODS KURSURO

Selv efter kursfald på over 20 pct. er der ikke mange slagtilbud i danske aktier. (Side 10-11)

COLOPLAST VIL VÆRE MERE OFFENSIV

Meget få selskaber har vist mere stabile regnskabsresultater end Coloplast. Det smitter af på aktien, som nogle investorer nærmest ser som en obligation. Men en forestående strategiændring kan rokke båden og skabe større udsving i både salgsvækst og driftsresultat. (Side 12-13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder