Mandagens aviser med Carlsberg, B&O og Mærsk

Udgivet den 13-07-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DISCOUNTMODEL BAG AKTIVT EJERSKAB

Pensionskasser som PKA, PFA og MP Pension tager ikke aktivt ejerskab alvorligt nok, når de giver eksterne konsulenter fuldmagt til at stemme på selskabers generalforsamling. Det mener CBS-professor Steen Thomsen, der kalder det en "discountmodel" og et "ejerskab på autopilot". (Forside, side 6-7)

OMSÆTNINGEN BULDRER FREM FOR BOLIA UNDER CORONA

Krisen har sat gang i væksthjulene hos Bolia. En hurtig omstilling har skudt salget i vejret, fortæller Bolias administrerende direktør. (Side 8)

CARLSBERG I LANGT BEDRE FORM END VENTET

Carlsberg har udsendt sine økonomiske nøgletal for årets første seks måneder før tid. Tilbagegangen er væsentligt mindre end frygte. (Side 8)

KRANKONCERN VOKSER MED VINDMØLLESEKTOREN GLOBALT

Den danske kranvirksomhed BMS, der startede med at levere løft på danske byggepladser, har haft stor succes med internationalt at satse på tunge løft i ikke mindst vindmøllesektoren. (Side 11)

SYDBANK: DANSKE AKTIER ER DYRE OG DET DÆMPER AFKASTPOTENTIALET

Danske aktier er klatret i vejret i løbet af coronakrisen, men investorer bør forberede sig på, at aktiefesten stilner af, mener Sydbank. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

LIFE SCIENCE KAN TRÆKKE DANMARK UD AF KRISEN - IGEN

Alle taler om grøn omstilling og grøn vækst som vejen ud af coronakrisen. Men måske er life science-branchen det mest sikre bud på en vækstmotor i de kommende år. Det tyder nye tal fra Dansk Erhverv på. (Forside, side 4-5)

DANSK STJERNEDESIGNER MELDES PÅ VEJ PÅ BØRSEN

Knap fire år efter at den danske stjernedesigner Henrik Fisker relancerede et bilmærke i eget navn, har ingen kunder modtaget en bil fra Fisker. I stedet er tidsplaner udskudt og store ambitioner om banebrydende teknologi er droppet. Nu meldes selskabet på vej mod en mulig børsnotering. (Side 9)

TELEGIGANTER TRUER MED DØDE TELEFONER VED FORBUD MOD HUAWEI

Det vil koste et milliardbeløb af skulle fjerne alt udstyr fra den kinesiske telegigant Huawei, og kunderne vil opleve udfald, lyder det forud for en afgørende beslutning i Storbritannien. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GULDRANDEDE SUNDHEDSAKTIER MØDER MODVIND

I første halvdel af 2020 klarede de danske medicinalaktier sig flot. Nu risikerer mange af dem at blive presset på aktiemarkedet, vurderer flere banker. Det kan ramme afkastet på det toneangivende danske aktieindeks. (Forside, side 8-9)

SIDSTE CHANCE FOR B&O?

På 15 år er B&Os omsætning halveret, og antallet af medarbejdere er raslet ned. Det tidligere hovedsæde i Struer er sat til salg, og senest har koncernen fået tilført 356 mio. kr. efter nye økonomiske problemer. (Side 4-6)

NEGATIVE RENTER GIVER BANKERNE NYE MILLIARDINDTÆGTER FRA GEBYRER

Nye gebyrer lukker en del af det hul i bankernes pengekasse, som negative renter har skabt. (Side 3)

DET LYSNER FOR MÆRSK MEN CORONAREGNING SKAL FØRST BETALES

Et nyt regnskab for en amerikansk logistikgigant viser, hvor dyr pandemien har været for branchen. A.P. Møller-Mærsk, som ellers synes at være godt på vej til at forbedre sine driftsmarginaler, får samtidig et stort omsætningstab oveni. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder