Mandagens aviser med Carlsberg, Genmab og DFDS

Udgivet den 16-09-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

UDBYTTESKANDALEN VOKSER - FEJL HOS SEB, NORDEA OG DANSKE BANK

Kunder i Danske Bank, Nordea og SEB kan uberettiget have fået refunderet udbytteskat for op mod 940 mio. kr. Det afslører ikke tidligere offentliggjorte rapporter fra Skatteministeriet. Dermed vokser statens formodede tab på udbytteskandalen, der hidtil primært har handlet om påstået svindel for 12,7 mia. kr. (Forside, side 6-8)

NORDIC EYE-FORMAND KRÆVER REDEGØRELSE

Bestyrelsen i Nordic Eye kræver svar fra den orlovsramte stifter af venturefonden, Peter Warnøe, i sagen om ulovlige aktionærlån. (Side 12)

BESTYRELSESFORMAND I ALK TRÆDER TILBAGE

Steen Riisgaard forlader sin post som bestyrelsesformand for ALK. Bestyrelsen vil indstille Anders Hedegaard som afløser. (Side 13)

CARLSBERG UNDERSØGER BESTIKKELSESSAG I INDIEN

Bryggerikoncernen indleder nu en omfattende revisionsundersøgelse, efter at interne dokumenter har afsløret systematisk bestikkelse i indisk datterselskab. (Side 14)

GENMAB TÆNDER IGEN BIOTEKDRØM HOS FINANSHUSE

Kursmålene er skruet i vejret og fokus bredt ud for finanshusene, der begynder at sætte værdi på de næste potentielle vindere i biotekselskabet. (Side 16)

PENGEPOLITIKKEN HAR UDSPILLET SIN ROLLE

ECB har tømt værktøjskassen, og det seneste rentedyk vil formentlig kun bidrage til højere bolig- og aktiepriser, mener økonomer. Ligesom Draghi mener de, at ansvaret nu ligger hos politikerne. (Side 23)

TAVS TYSK STORINVESTOR SENDER GLUNZ & JENSEN PÅ HIMMELFLUGT

Stor rift om Glunz & Jensen har fået aktien til at stige markant, men storaktionærer er tavse om planerne for selskabet. (Side 24-25)

BERLINGSKE BUSINESS

STRØMMEN AF SUPERBILLIGE NETVARER FRA KINA STILNER AF

PostNord melder nu om nedgang i antallet af pakker fra nethandel med Kina. Legekæden er en af de danske detailvirksomheder, der vejrer morgenluft. (Forside, side 6)

OVERSKUDDET STYRTDYKKER I DE DANSKE BANKER

På blot et år er landets 17 største banker og realkreditkoncerners overskud faldet med 20 pct. På to år er faldet nu oppe på 36 pct. Og der er ingen umiddelbar udsigt til bedring. (Side 3)

EKSPERTER BETEGNER CARLSBERGS SAG I INDIEN SOM ALVORLIG

Det er sjældent, at det kommer til frit skue, hvordan et selskab som Carlsberg ifølge et omfattende materiale har været involveret i systematiske betalinger af lokale embedsmænd i Indien. Det kan dog blive svært at placere et ansvar. (Side 4)

FRA SORT TIL GRØN ENERGI MED STAKKE AF PENGE I RYGGEN

Der er atter penge i olie. Men den norske stat kræver, at de fleste af pengene investeres i grøn energi. Børskursen for Equinor - det tidligere Statoil - følger dog fortsat olieprisen tæt. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

INVESTORERNE HAR FÅET GULDFEBER

Kursen på guld er steget mere end 25 pct. i løbet af det seneste år, og mange analytikere mener, at det kun er begyndelsen. (Forside, side 8-9)

CARLSBERG I MULIG BESTIKKELSESSAG

Carlsberg vil undersøge, om der er foregået bestikkelse i koncernens indiske datterselskab. Det sker efter anklager om, at datterselskabet har medvirket til at betale indiske embedsmænd kontante beløb under bordet. Carlsberg bekræfter, at der er indledt en undersøgelse. (Side 2)

DANSK SPILFIRMA FÅR REKORDINVESTERING

Spilproducenten Betadwarf har kæmpet sig til overskud og henter nu oveni 44 mio. kr. i en ny investeringsrunde. Pengene skal gå til udvikling af et helt nyt slags spil med fokus på at skabe nye venskaber. (Side 7)

BREXIT SKABER MULIGHEDER OG RISICI I DFDS

Den succesfulde transportvirksomhed DFDS har formået at trække den bedagede færgedrift ind i nutiden. Selskabets ledelse frygter ikke de tekniske udfordringer i det kommende brexit, men følgevirkningerne kan koste. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder