Mandagens aviser med Carlsberg, Nordea og Mærsk

Udgivet den 03-12-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

MILLIARDBESPARELSE SENDER CARLSBERG PÅ VÆKSTJAGT

Efter at have gennemført en historisk turnaround og en spareplan på 2,3 mia. kr. vil Carlsberg speede den organiske vækst op og forbedre bundlinjen. Det skal blandt andet ske ved at satse på specialøl og alkoholfri øl samt et innovativt fadølssystem, som bryggerigiganten har haft liggende i skuffen siden 2001. (Forside, side 6-7)

NORDEAS BØRSHUL BLEV LUKKET I 2015 EFTER FRYGT FOR MISBRUG

En lovændring i 2015 har sat en stopper for det hul i børsreglerne, som Nordea brugte til at tilbyde kunder hjælp til at omgå de såkaldte flagningsregler. (Side 8)

KRISE I TOP-TOY FÅR EQT TIL AT GÅ KOLD PÅ DETAILHANDEL

Legetøjskæden Toptoy er sendt mod rekonstruktion. Ejeren EQT har mistet modet på detail og vil fremover være meget forsigtige med at investere i segmentet. (Side 10-11)

AXCELS PICKUP-UDSTYRSPRODUCENT TJENER 125 MIO

Mountain Top Industries, som producerer udstyr til pickup-trucks, og som kapitalfonden Axcel ejer, løfter endnu engang indtjeningen markant. (Side 14)

KARSTEN DYBVAD BLIVER SANDSYNLIGVIS FORMAND I DANSKE BANK

Fredag bliver Karsten Dybvad efter alt at dømme formand for Danske Bank, når banken for blot tredje gang på 18 år holder ekstraordinær generalforsamling. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

ØRSTED-TOPCHEF SER STIGENDE ULIGHED SOM TRUSSEL

Der er noget galt i Danmark, mener energiselskabet Ørsteds topchef. "Vi er ved at nedbryde nogle kontrakter i samfundet. Det skaber ulighed, utryghed og konfrontationer", siger Henrik Poulsen, som er klar over, at hans mening kan blive viftet af, fordi han selv er i landets absolutte løntop. (Forside, side 4-5)

FINANSBRANCHEN SÆTTER SPECIALSTYRKE IND MOD HVIDVASK

Brancheforeningen Finans Danmark lancerer en arbejdsgruppe med juraprofessor Linda Nielsen i spidsen. Den skal finde løsninger på sektorens indsats imod hvidvask og terrorfinansiering. (Side 6)

DANSKE SPILFIRMAER VIL GØRE E-SPORT TIL GULDÆG

Elektronisk sport er blevet en global og vildt voksende forretning, som tiltrækker sig interesse fra investorer, sponsorer og tv-kanaler over hele kloden. Senest har et dansk selskab for 80 mio. kr. købt sig en plads i verdens største e-sportsturnering, der åbner døren til det enorme asiatiske marked. (Side 8-9)

BØRSKANDIDAT SKAL SLÅS MED DE GLOBALE IT-GIGANTER

Udbudsprisen på de nye Adform-aktier er blevet nedsat fra 19-24 kr. til en fast pris på 16 kr. som følge af uro på aktiemarkedet. Det danske selskab konkurrerer med verdens største, men investeringen kan blive meget spændende. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TIDLIGERE FALCK-CHEFER TAGER KONTROL OVER FAMILIEEJET SELSKAB

To tidligere Falck-topchefer gør comeback på markedet for velfærdsydelser og køber sig til en ejerandel på 55 pct. af familievirksomheden Duos. For de hidtidige ejere var det vigtigt ikke bare at sælge ud af livsværket til højestbydende. (Forside, side 4-5)

GRUNDFOSTOPPEN JAGTER ET NYT VÆKSTEVENTYR

Grundfos opnår en god og solid vækst i 2018 ifølge Grundfos-formanden, der er klar til at poste penge i nye vækstområder. (Side 6)

TOTALS KØB AF MÆRSK OIL ER IGEN PÅ DEN POLITISKE DAGSORDEN

A.P. Møller-Mærsk solgte i 2017 olieforretningen Mærsk Oil til franske Total. Med aftalen fulgte en lukrativ skatteaftale i et forløb, der fortsat forfølger regeringen, idet den sikrer Total mod nye skattestigninger i Nordsøen frem til 2042. (Side 7)

MÆRSK ER MÅSKE PÅ EN NY KURS

Handelskrig, faldende privatforbrug og udsigt til aftagende økonomisk vækst i en række lande påvirker indtjeningen i virksomheder som A.P. Møller-Mærsk. Men der er også positive tendenser som eksempelvis faldende brændstofpriser. (Side 12-13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder