Mandagens aviser med Danske Bank, Flsmidth og Carlsberg

Udgivet den 24-02-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NY KAPITAL SENDER TRADESHIFTS VÆRDI OP PÅ 13 MIA KR

Den danske fintech-komet Tradeshift har fået ny kapital, der fordobler værdien af selskabet på to år. Planen er at notere selskabet på børsen i 2021. (Forside, side 6-7)

DANSKE BANK VIL KUNNE REDDE TOPPEN FRA ERSTATNING

Bestyrelse og direktion i Danske Bank skal kunne friholdes for ansvar. Det foreslår banken, at der skal skrives ind i bankens vedtægter. (Side 8)

LUNDBECKS MIGRÆNEMIDDEL GODKENDT I USA

Lundbecks migrænemiddel Vyepti er godkendt i USA, og nu starter konkurrencen mod Eli Lilly, Amgen og israelske Teva Pharmaceuticals. (Side 11)

MT HØJGAARD PÅ SKRUMP GÅR EFTER LANGT HØJERE OVERSKUD

MT Højgaard-ledelsen sætter næsen op efter en overskudsgrad på 4 pct. i 2022 efter mange år med enorme tab og en alt for tung organisation. (Side 12)

HOLD ØJE MED AKTIETILBAGEKØB

Aktietilbagekøb øger aktiekurserne og bør derfor følges nøje. Tilbagekøbene faldt til det laveste niveau i syv år i januar. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

BORGMESTRE VIL SELV INDDRIVE GÆLD

En række borgmestre i Storkøbenhavn og Nordsjælland har mistet tålmodigheden med staten og vil have den problemramte gældsinddrivelse tilbage i kommunalt regi. Skatteministeren afviser borgmestrenes ønsker. (Forside, side 4-5)

BESTIKKELSESSAGER PÅ STRIBE BELASTER TILLIDEN TIL DANSK ERHVERVSLIV

Danmark er fortsat verdens mindst korrupte land. Men vi er kraftigt udfordret. For mange sager blandt ikonvirksomheder om bestikkelse og korruption kan ændre billedet. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FLSMIDTH FORTIEDE PENGE UNDER BORDET I KORRUPTIONSSAG

Flsmidth beskyldes for at have vildledt tunesiske myndigheder, da de undersøgte, om der var betalt penge under bordet i forbindelse med milliardbyggeriet af en cementfabrik syd for hovedstaden Tunis. (Forside, side 4-5)

GENMABS FORMAND TRÆDER TILBAGE

Biotekkoncernen Genmab skal have ny formand, da den nuværende formand for det danske selskab, Mats Pettersson, har tænkt sig at træde tilbage på generalforsamlingen i næste måned. (Side 3)

GULDREGN OVER NY DANSK BIOTEKSTJERNE

Orphazyme er efter en hård start på børsen ved at udvikle sig til lidt af en darling. Selskabet har for nylig rejst 745 mio. kr. og står på tærsklen til et gennembrud. (Side 6-7)

AKTIONÆRERNE MÅ SELV BETALE FOR KRAV MOD DANSKE BANK

Danske Bank har forgæves forsøgt at få en bedre ansvarsforsikring for ledelsen. Den nuværende forsikring dækker kun for 635 mio. kr. (Side 7)

CARLSBERG RUSTER SIG MOD FØLGERNE AF CORONAVIRUS

Forholdsreglerne for at begrænse udbredelsen af coronavirus kommer til at koste alle producenter af alkoholiske drikke indtjening i Kina de kommende måneder. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder