Mandagens aviser med Danske Bank, Novo Nordisk og FLSmidth

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

TVIVLSOMT RETSOPGØR MOD BORGEN OG DANSKE BANK '

Retsopgøret efter hvidvask i Dansk Bank kan smuldre. Det fremgår af et fortroligt notat udarbejdet af professor i strafferet Lasse Lund Madsen til forsvar for tidligere bankdirektør Thomas Borgen. Bagmandspolitiet (Søik) er lodret uenig. (Forside, side 6-7)

CODAN-GULDÆG MED MILLIARDPOTENTIALE KAN BLIVE SOLGT

Codan forsikrer 60 pct. af alle havvindmølleparker. Et grønt forretningsben der dog kan blive solgt fra. (Side 2)

NOVOS FEDMEBOOM KOMMER FØREND VENTET

Foreløbige data fra et afgørende forsøg med Novo Nordisks fedmemiddel kan fra 2023 sætte ekstra skub i salget, der kan accelerere fra 2023, vurderer Nordea i en ny analyse. (Side 4)

KØBERE SLÅR JEUDAN PÅ TROFÆEJENDOMME

Jeudan kan ikke matche de internationale investorers priser på de helt store udbud og trofæejendommene. (Side 8)

AFGØRELSE OM NORWEGIANS SKÆBNE TÆT PÅ

Norwegians danske formand, Niels Smedegaard, håber fortsat på en aftale med selskabets kreditorer, så man undgår konkurs. Luftfartsselskabets skæbne afgøres om to-tre uger. (Side 11)

KAPITALFONDS DESIGNFIRMA FÅR INDTJENINGSHUG

Menu, som kapitalfonden Polaris ejer, er ramt på indtjeningen som følge af corona. Men selskabet ser ud til at have rejst sig igen. (Side 12)

CENTRALBANKER VIL ANGRIBE STIGENDE RENTER

Stigende renter er en trussel mod europæisk økonomi, og derfor vil ECB med næb og kløer bekæmpe yderligere rentestigninger, vurderer flere økonomer. (Side 14-15)

E-BOKS MELDER SIG I KØEN TIL AT HUSE DIGITALT CORONAPAS

E-Boks mener, at det nemt kan få et coronapas op at stå på en velkendt platform. Netcompany ser ikke den lysende idé. (Side 16)

CITI: MARKEDET TESTER CENTRALBANK I USA - KØB STADIG AKTIER VED FALD

Federal Reserve holder sig til sin pengepolitik trods massivt pres fra markedet. Derfor anbefaler Citi stadig aktiekøb ved kursfald. (Side 18-19)

SAS-ANALYTIKER KAPITULERER EFTER FORDOBLET MARKEDSVÆRDI

Populær SAS-aktie er dobbelt så meget værd som før coronakrisen, og nu overgiver den ellers negative analytiker fra Sydbank, Jacob Pedersen, sig. Han er dog overbevist om, at prissætningen er helt hen i vejret. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

KØBENHAVN ER KLAR TIL GENÅBNING

Butikkerne står klar til at tage imod kunderne, når de i dag åbner efter 67 dages nedlukning. Detailbranchen har nået sin økonomiske smertegrænse, og når forretningerne igen kan byde kunderne indenfor, er det med fyldte lagre af vintervarer og med julegavebytning i vente. (Forside, side 4-5)

STENRIG EGYPTER POSTER MILLIONER I JOE & THE JUICE

Nassef Sawiris, der med en millioninvestering træder ind i investorkredsen bag Joe & The Juice, er Egyptens rigeste mand og måske mest kendt som medejer af den engelske fodboldklub Aston Villa. (Side 2)

LÆGEFIRMA KLAR TIL VACCINERE DANSKERE

To private selskaber har indtil videre meldt sig ind i kampen om at vaccinere tusindvis af danskere. Det ene selskab har mange år på bagen og penge i ryggen fra en kapitalfond, mens den anden bedst kan beskrives som et fremadstormende iværksætterselskab. (Side 6-7)

UDENRIGSMINISTEREN OG MÆRSK BAKKER OP OM KLIMAPLAN

Det kan kun lykkes at nedbringe CO2-udledningen, hvis private virksomheder og myndigheder samarbejder. Nu skal danske forsøg på at involvere den private sektor udbredes. Mærsk er positiv. (Side 8-9)

KRONEN ER DEN STÆRKESTE I FIRE ÅR - MOMSBOMBE KAN STYRKE DEN YDERLIGERE

Voldsomme aktiedyk i starten af coronakrisen satte kronen under pres, men siden er udviklingen vendt, og kronen er blevet stærkere. Virksomhedernes indbetaling af udskudt moms i dag kan styrke den yderligere. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ENORME UDSVING I INVESTFONDES AFKAST I CORONAÅRET

Danske Invest og Jyske Invest blev slået på afkast under coronakrisen

Fonde fra Danske Invest og Jyske Invest har måttet se sig slået af mange konkurrenter i det turbulente investeringsår, efter coronapanikken satte ind. (Forside, side 6-7)

LANDBRUGSKONCERN FÅR ØKONOMISKE KLØ

Landbrugs- og fødevarekoncernen Goodvalley blev i 2020 hårdt ramt af prisfald på svinekød. Indtjeningen er styrtdykket, men produktion af mærkevarer skal på længere sigt stabilisere forretningen. (Side 3)

TYGGEGUMMIKONCERN FYRER OP UNDER CANNABIS-FABRIKKEN

Båret af især nikotintyggegummiforretningen har Fertin rundet 1 mia. kr. i omsætning i 2020. I år skulle produktionen og salget af cannabis-produkter gerne begynde at rulle ud af fabrikken i Canada. (Side 4)

2021 KAN BLIVE TRANSFORMATIONENS ÅR FOR FLSMIDTH

FLS-koncernen kan med ét slag blive langt større, hvis forhandlinger om at købe Thyssenkrupps minedivision fører til en aftale. Men selv uden det, vil der ske omstillinger. Cementdivisionens marked er for tiden svært, og den skal samtidig omstille sig til at levere mere bæredygtige løsninger. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder