Mandagens aviser med Mærsk, Danske Bank og Novo Nordisk

Udgivet den 19-02-2018  |  kl. 06:33  |  

BØRSEN

INVESTORER PRESSER MÆRSK OG KRÆVER RESULTATER NU

Topchef i A.P. Møller-Mærsk, Søren Skou, skal tirsdag til eksamen, når selskabet holder kapitalmarkedsdag. Utålmodige og frustrerede investorer kritiserer manglende indtjening og en næsten flad udvikling i aktiekursen over de seneste ti år. Pensionskasse dropper Mærsk-aktier, da konkurrenterne har udviklet sig bedre. Mærsk flopper på egne ambitioner, og overskudsgraden er lavere end gennemsnittet. (Forside, side 6-7)

NOVO NORDISK STÆVNET FOR MAFIAMETODER I USA

Mens Novo Nordisk har ni sager i USA, hvor anklagen lyder på organiseret kriminalitet, så ruster investorer sig på mere ansvarlige investeringer. (Side 10)

KÅRE SCHULTZ TROR TEVAS OVERSKUD VIL STIGE KLART I 2020

Efter en stormfuld start sidste efterår som chef i kriseramt medicinalvirksomhed Teva sætter Kåre Schultz nu tidspunkt for vækst i indtægter og overskud. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

PENSIONSKASSER VIL KØBE MERE OP I CARLSBERG BYEN

To pensionskasser presser på for at købe op i erhvervsejendommene i Carlsberg Byen, som de allerede selv ejer dele af. Begge vil gerne bruge milliarder på at købe Carlsberg ud af ejendomsudviklingsprojektet, hvis det er muligt. (Forside, side 8-9)

RENE MEDICINFRI GRISE SKAL SIKRE DANSK BØRSNOTERING

Det danskejede kæmpelandbrug Axzon forbereder børsnotering og vil derfor gøre sig lækker over for investorerne. Topchef Tom Axelgaard lover antibiotika frie svin fra produktionen, der foregår i Polen, Ukraine og Rusland. (Side 6-7)

BANKER ADVARER MOD DIGITALE VALUTAER MEN ARBEJDER MED TEKNOLOGIEN

Bankverdenen advarer mod køb og salg af såkaldte kryptovalutaer som bitcoin. Men samtidig arbejder fire ud af fem storbanker med fundamentet for bitcoin. (Side 10)

MÆRSK KAN SE GODE TIDER I HORISONTEN

Nye IT-løsninger og servicetilbud skal ændre rederiet til en integreret transportvirksomhed med containere. Frasalgene inden for olie afsluttes i år. Mærsk-ledelsen vil ikke melde konkret ud om udsigten for 2018. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PFA KRITISERES FOR AT GØRE FORSKEL PÅ SINE KUNDER

Danmarks største pensionsselskab, PFA, med Allan Polack i spidsen forskelsbehandler kunderne, mener en pensionsrådgiver. De seneste tre år har PFA tilbageført 2,5 mia. kr. til kunderne. Men ikke alle får del i gevinsten. (Forside, side 4-5)

MÆRSK HAR FÅET BEDRE STYR PÅ OPHUGNING AF SINE SKIBE

Efter at have være udsat for voldsom kritik af ophugning af skibe i indiske Alang mener Mærsk nu, at der er sket store forbedringer. (Side 5)

DANSKE BANK ER BEDST PÅ TALLENE

Efter et større oprydningsarbejde er banken på vej tilbage til at være blandt de bedst drevne herhjemme. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:43:01

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:43:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder