Mandagens danske avisuddrag med S&P, Codan og Danske Bank

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 06:58  |  

BØRSEN

SOCIALDEMOKRATIET VIL LØFTE ERHVERVSLIVET ENERGIAFGIFT MARKANT

Hvis regeringen får gennemført sin grønne skattereform, står landbruget og industrien til en mangedobling af energiafgiften. Udspillet skal ifølge skatteminister Morten Bødskov være med til at holde hånden under de danske arbejdspladser. (Forside, side 18-19)

LAVE RENTER SENDER KLASSISK PENSIONSORDNING MOD GRAVEN

De store pensionsselskaber er på vej til at lægge den traditionelle pensionsopsparing med gennemsnitsrente og garanti for et afkast i graven. Pensionsselskaberne begrunder afskeden med det lave rentemiljø. (side 6-7).

ROCHE-CHEF OPFORDRER DEN DANSKE SUNDHEDSSEKTOR TIL AT LÆRE AF KRISEN

Chefen for Roche Pharma ønsker et opgør med spildet i sundhedssektoren og mener, at Danmark kan være pioner på området. (side 8)

S&P: MANGE VIRKSOMHEDER ER FØRST TILBAGE PÅ SPORET I 2022

Verdens største kreditvurderingsbureau, S&P, har i en ny analyse taget temperaturen på, hvor længe coronapandemien vil presse forskellige brancher og de enkelte virksomheder. Vurderingen lyder, at mange virksomheder først er tilbage på sporet i løbet af 2022. (side 10)

USA'S FINANSMINISTER I STRID MED FEDERAL RESERVE

USA's finansminister, Steven Mnuchin, og Federal Reserve er røget i totterne på hinanden over behovet for milliardgarantier fra centralbanken for at undgå flere ledige og nedgang i den økonomiske vækst. (side 21).

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REVISIONSSELSKAB: DANSKE KOMMUNER HAR OPKRÆVET ULOVLIG MOMS HOS BORGERNE

De danske husstande har i årtier betalt ulovlig opkrævet moms for et milliardbeløb på afhentning af skrald. Det vurderer revisionsselskabet BDO. (Forside, side 4).

EN TREDJEDEL AF HUSEJERE RISIKERER FORKERT SKAT EFTER NY VURDERING

Usikkerheden om boligskatterne fortsætter. En tredjedel af de danske boligejere risikerer at få en forkert skatteregning. Samlet set står 800.000 boligejere til at skulle have 13 mia. kr. tilbage. (side 5)

NYE REGNEMETODER GØR DET BILLIGERE AT GIVE BORGERE EN LÆNGERE PENSION

Med nye regnemetoder har finansminister Nicolai Wammen gjort det knap 20 pct. billigere at stoppe forhøjelserne af danskernes pensionsalder ved 68, 69, eller 70 år. Der er dog stadig ikke råd til det, konstaterer tænketanken Ceops. (side 6)

MINKBRANCHEN VAR DANSK LANDBRUGS STÆRKESTE SEKTOR

Minkbranchen har i løbet af det seneste årti skilt sig positivt ud i den danske landbrugssektor med højere indtjening og lavere gæld en resten af landbruget. (side 7).

BITCOIN LØBER FRA FINANSMARKEDET I COMEBACK

Efter kollapset i 2018 er kryptovalutaen Bitcoin nu tilbage med nye store stigninger. Denne gang er advarslerne om spekulative bobler ikke nær så højlydte. (side 8).

BERLINGSKE BUSINESS

CODAN FLYTTER HJEMMEFRA OG ØGER HJEMMEARBEJDE

Forsikringsselskabet Codan vil snart ikke længere være at finde i det ikoniske højhus ved Søerne i København. Halvdelen af de ansatte skal fra nytår arbejde hjemme i minimum to dage om ugen, og kun en femtedel af de ansatte får en fast kontorplads. (Forside, side 4-5)

TIDLIGERE DANSKE BANK-ANSAT OVERRASKET OVER HÅNDTERING AF GÆLDSSAGER

En 75-årig tidligere Danske Bank-medarbejder er overrasket over, at bankens fejl i tusindvis af gældssager ikke for længst er blevet løst. Han sad nemlig for mere end ti år siden og regnede på, hvor mange mandetimer det ville koste at rydde op i fejlene. (side 8)

VENSTRE VIL AFSÆTTE PENGE TIL GRØNNE IVÆRKSÆTTERE PÅ FINANSLOVEN

Venstre har planer om at tilgodese grønne iværksættere i de kommende finanslovsforhandlinger. Partiets klimaordfører, Tommy Ahlers, vil blandt andet styrke samarbejdet mellem iværksættermiljøet og forskningsverdenen. (side 10).

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder