Mandagens internationale avisuddrag med Softbank, Novartis og Nissan

Udgivet den 19-02-2018  |  kl. 07:52  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

SOFTBANK VIL HAVE DEL I DET EUROPÆISKE FORSIKRINGSMARKED

Det japanske teknologikonglomerat Softbanks grundlægger og administrerende direktør, Masayoshi Son, går efter en plads i forsikringsselskabet Swiss Res bestyrelse. Softbank er angiveligt interesseret i at købe op mod 30 pct. af Swiss Re, der vil give det japanske selskab markant indflydelse i den globale forsikringskæmpe, der har en investeringsportefølje på omkring 161 mia. dollar. (SOFTBANK SEEKS TO JOIN SWISS RE BOARD IN 10BN STAKE TALKS)

LETLANDS CENTRALBANKCHEF ANKLAGET FOR KORRUPTION

Letlands centralbankchef, Ilmars Rimsevics, der også har en plads i Den Europæiske Centralbanks styrelse, anklages for korruption. Lørdag blev Ilmars Rimsevics afhørt i otte timer om sin involvering i en omfattende sag om hvidvaskning af penge, som har foregået i Letlands tredjestørste bank, ABLV, i løbet af de 16 år, som han har siddet på posten. (LATVIAN CENTRAL BANK GOVERNOR DETAINED IN FINANCIAL PROBE)

KINA I FORSVARSPOSITION MOD TOLDANGREB FRA USA

Kina truer med at gøre gengæld i handelskrig med USA. I sidste uge fik den amerikanske regering grønt lys til at indføre højere toldsatser på al import af aluminium og stål for at opretholde landets "nationale sikkerhed". Analytikere og Kina-eksperter vurderer, at Riget i Midtens næste træk vil være fødevareindustrien, der er et kernemarked for amerikanske eksportører. (CHINA THREATENS TO RETALIATE AGAINST US METALS TARIFFS)

NISSAN-CHEF: EL-BILER VIL VÆRE DET DYRERE ALTERNATIV INDTIL 2025

Elektriske biler vil være dyrere end benzin- og dieselbiler frem mod 2025, spår Daniele Schillaci, direktør i Nissan. Bilproducenten har indgået et globalt partnerskab med Renault og Misubishi, der til sammen sælger flest el-biler i verden. Siden trekløveret lancerede bilen Leaf i 2010 har over 500.000 eksemplarer kørt på landevejene. (NISSAN SEES 2025 AS TURNING POINT FOR ELECTRIC CARS)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

NOVARTIS-TOPCHEF VIL REVOLUTIONERE SELSKABET

Medicinalselskabet Novartis' nye administrerende direktør, Vasant Narasimhan, vil slanke selskabet, satse på datavidenskaben og den digitale udvikling til fremstilling af nye lægemidler. Novartis er verdens andenstørste medicinalproducent målt på salg efter Pfizer. (NOVARTIS CEO STEERS DRUG MAKER BACK TO R&D)

FLERE RIGMÆND BRYDER UD AF SILICON VALLEY

Flere entreprenører flygter fra Silicon Valley på grund af forskellige sociale værdier og politiske ideologier. Den seneste er milliardæren Peter Thiel, der var træt af teknologiboblens homogene kultur. (LIKE PETER THIEL, TECH WORKERS FEEL ALIENATED BY SILICON VALLEY 'ECHO CHAMBER')

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

BRITISK TØJGIGANT VIL SÆLGE UD AF FORRETNINGEN TIL KINESISK SELSKAB

Den britiske rigmand Philip Green vil sælge dele af sit tekstilimperie Arcadia til det kinesiske selskab Shandong Ruyi. Selskabet har en værdi på omkring 1 mia. pund. (PHILIP GREEN CONSIDERS SELLING ARCADIA TO CHINESE TEXTILES GIANT)

MILLIONÆR BYGGER RESORT PÅ BITCOIN-GEVINST

Den professionelle gambler Calvin Ayre, der længe har været på flugt fra de amerikanske myndigheder, har tjent omkring 100 mio. dollar på bitcoin og andre kryptovalutaer, som han nu vil bruge på at bygge et stort femstjernet resort på øen Antigua. (GAMBLING TYCOON BUILDS 100M DOLLAR BITCOIN-FUNDED ANTIGUAN RESORT)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE):

QUALCOM AFVISER MILLIARDBUD IGEN

Fredag afviste den amerikanske chipproducent Qualcomm for anden gang et bud fra Broadcom fra Singapore, der ville have vurderet selskabet til 121 mia. dollar. (QUALCOMM AVVISAR BROADCOMS BUD PÅ 960 MILJARDER - IGEN)

UDFORDRERE PÅ DET SVENSKE REALKREDITMARKED TAGER EN STØRRE BID AF KAGEN

I Sverige har Bankerna Länsförsäkringar, Danske Bank og SBAB til sammen øget deres andel af de samlede realkredit nyudlån fra 15 til 40 pct. på et år sammenlignet med de fire største svenske banker. (UPPSTICKARE TAR ALLT FOR STÖRRE BIT AV BOLÅNEKAKAN)

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:52:01

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:52:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder