Mandagens obligationer: Investorerne søgte væk fra aktiemarkedet

Udgivet den 20-09-2021  |  kl. 17:13  |  

Uro i den kinesiske ejendomskoncern China Evergrande skabte mandag bølger på de finansielle markeder, hvilket fik investorerne til at søge sikker havn i obligationsmarkederne.

Det gav stigende kurser og faldende renter.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte mandag i minus 0,02 pct. - hvilket svarer til et fald på 3 basispoint sammenlignet med fredag.

Forude venter en uge med en stribe rentemøder, hvor den største opmærksomhed er rettet mod mødet i amerikanske Federal Reserve tirsdag og onsdag.

Mandag morgen kom der tyske tal for udviklingen i producentpriserne, som i august steg med 12,0 pct. fra samme måned sidste år. Måneden før blev stigningen opgjort til 10,4 pct., og analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning i priserne på 11,1 pct.

Udviklingen understreger det prispres i opadgående retning, som fremstillingsvirksomhederne i øjeblikket kæmper med og blandt andet er udløst af flaskehalse i forsyningskæderne og markant stigende fragtomkostninger.

Senere på ugen venter centralbankmøder i Sverige, USA, England og Norge.

Størst fokus er der på todagesmødet i Federal Reserve, som afsluttes onsdag, og hvor den amerikanske centralbank ventes at indikere en snarlig påbegyndende nedtrapning af sine obligationsopkøb.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder