Mandagens obligationer: Lille rentestigning efter beroligende ECB-nyt

Udgivet den 20-03-2023  |  kl. 17:00  |  

En redning af den kriseramte storbank Credit Suisse, hvor nogle obligationsejere blev de store tabere, skabte indledningsvist mandag bekymring på finansmarkederne.

Det sendte investorerne i sikker havn i statsobligationerne, hvilket førte til lavere effektive renter, hvor den for den toneangivende tiårige danske statsobligation nåede ned i 2,12 pct. mandag formiddag.

En beroligende melding fra ECB var dog med til at ændre billedet, så slutfacit blev en stigning på 4 basispoint til 2,33 pct. efter et fald fredag på 16 basispoint og på 36 basispoint over hele sidste uge.

Credit Suisses store problemer endte i weekenden med, at kollegaen UBS overtog banken for omtrent 3 mia. schweizerfranc i aktier, mens ejere af AT1-obligationerne fik en lang næse.

Løsningen strider imod den normale tabsrækkefølge ved konkurser, hvor aktionærerne sædvanligvis står først i køen, mens obligationsejerne først derefter må tage deres tab.

Mandag formiddag blev stemningen på finansmarkederne bedre, da ECB's bankmyndighed var ude at forsikre om, at AT1-investorerne er bedre beskyttet i EU.

Bankkrisen skal onsdag aften kæmpe om opmærksomheden med rentemeldingen fra den amerikanske centralbank samt de efterfølgende meldinger fra topchef Jerome Powell.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯