Mandagens obligationer: Markant U-vending efter rentefald i sidste uge

Udgivet den 27-06-2022  |  kl. 17:03  |  

Det blev til en U-vending på det danske obligationsmarked mandag, hvor renterne steg ganske meget efter store rentefald i sidste uge.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 11 basispoint højere i 1,92 pct. efter et samlet fald på 24 basispoint i sidste uge.

Hos Jyske Bank peger rente- og valutastrateg Morten Hassing Povlsen på, at markedet oven på sidste uges dyk var relativt afdæmpet i forhold til, hvor store renteforhøjelser, der er er indregnet.

- Efter rentefaldene er ECB og Nationalbanken priset mindre aggressivt og også lidt mindre aggressivt end Jyske Banks prognose om renteforhøjelser på i alt 250 basispoint indenfor det næste år, skrev Morten Hassing Povlsen i et notat mandag.

Der var mandag kun få nøgletal fra USA, hvor ordreindgangen af varige goder, og igangværende bolighandler blev offentliggjort.

Ordreindgangen på varige goder steget 0,7 pct. i maj mod ventet 0,1 pct. ifølge Bloomberg News.

Også det igangværende boligsalg var bedre end frygtet og steg med 0,7 pct. mod et ventet fald på 4 pct. på månedsbasis i maj.

Senere på ugen vil investorernes opmærksomhed samle sig om inflationstal fra eurozonen. De ventes fredag at vise en prisstigningstakt på 8,5 pct. i juni mod 8,1 pct. i maj.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯