Mandagens obligationer: Rente i små udsving - endte med lille stigning

Udgivet den 08-03-2021  |  kl. 17:00  |  

Den Europæiske Centralbank gjorde tilsyneladende ikke det store for at stoppe de stigende renter i sidste uge.

I hvert fald speede centralbanken ikke op for sine køb af obligationer via pandemiopkøbsprogrammet (PEPP), men købte for samlet 12 mia. euro, hvilket ifølge Sydbank er uændret fra ugen før - og omkring det laveste siden begyndelse af 2021.

- Det kommer ellers, efter at den italienske ECB-direktør Panetta havde efterlyst, at man skulle bruge netop PEPP til at modvirke rentestigningerne, skriver Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank, i en kommentar. Og det overrasker ham:

- Men tallene skal dog tolkes lidt forsigtigt, da det er et nettotal. Det presses derfor lidt lavere, da andre obligationer i PEPP programmet udløb i sidste uge. Ikke desto mindre er det samlede tal dog betydeligt lavere end forventet. Med andre ord sætter ECB altså ikke handling bag ordene, fortsætter Søren Kristensen.

Samlet steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 2 basispoint til minus 0,15 pct. mandag.

Mandag kunne handlerne også skæve til skuffende tysk industriproduktion og tygge på den hjælpepakke på 1900 mia. dollar, som den amerikanske præsident, Joe Biden, fik stemt gennem Senatet. Biden ventes at underskrive lovpakken på søndag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder