Mandagens obligationer: Rentefald efter nye virusbekymringer

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 17:05  |  

Risikoaversion sendte mandag investorerne mod sikre papirer, og det medførte rentefald på det danske obligationsmarked.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt med 3 basispoint til 0,43 pct.

Investorernes risikovillighed var mandag ramt af fornyet frygt for en ny bølge af coronavirussmitte i Europa og frygt for nye nedlukninger af samfundene, som der sås i foråret.

Overalt i Europa var der markante fald på aktiemarkederne, hvor det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks ved dansk børslukketid lå med et fald på 3,1 pct. Det tyske DAX-indeks lå klokken 17 med et fald på 4,1 pct.

Mandag var der ingen retningsgivende nøgletal i kalderen. Herhjemme blev der offentliggjort nyt om beskæftigelsen, som steg med 15.000 personer i juli. Det var dog langtfra nogen overraskelse oven på et stort fald i beskæftigelsen under coronanedlukningen i foråret.

Ugens hovedbegivenheder bliver indkøbschefernes forventningsindeks, PMI, for september. De statistikker gøres op i en lang række lande på onsdag.

Torsdag kan der desuden blive opmærksomhed om efterspørgslen efter Den Europæiske Centralbanks TLTRO-lån (Targeted Long-Term Refinancing Operation), der giver adgang til at låne over længere tid til en favorabel rente.

Ved den seneste auktion i juni var efterspørgslen overvældende, og europæiske banker optog lån for 1310 mia. euro under programmet.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder