Mandagens obligationer: Rentefald efter uventet fald i ISM-indekset

Udgivet den 02-08-2021  |  kl. 17:05  |  

En svagere end ventet udvikling i den amerikanske ISM-erhvervstillid var mandag med til at sende de danske obligationsrenter ned.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2031 lukkede med et fald på 2 basispoint i minus 0,17 pct.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, faldt uventet i juli til 59,5 fra 60,6 i måneden før, hvor økonomerne ventede en stigning til et indeks på 61,0.

Modsat gik det for PMI-tallet for den amerikanske industri, der i juli landede på 63,4, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 63,1.

Efter de to amerikanske nøgletal vurderede Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, at der kan være udsigt til en pengepolitisk stramning fra amerikansk side i løbet af efteråret.

ISM-indekset landede over 50 for 14. måned i træk, og underindekset holdt et fortsat højt niveau.

Det vidner om et stort prispres for de amerikanske industrivirksomheder, som bliver sendt videre til de amerikanske forbrugere, hvilket har ført til den højeste inflation i årtier og fået den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at varsle pengepolitisk indgreb.

Markedsdeltagerne vil i løbet af ugen kigge frem mod fredagens arbejdsmarkedsrapport fra USA.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder