Mandagens obligationer: Renten fortsatte ned efter amerikanske tal

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 17:10  |  

Amerikanske tal viste sidst på eftermiddagen, at det ikke står så ringe til endda for den amerikanske økonomi.

Både de amerikanske anlægsinvesteringer og ISM-indekset for industrien udviklede sig bedre end ventet. Faktisk har ISM-indekset for industrien ikke været så højt som nu siden februar 2018.

Det påpeger Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank.

- Det er meget positivt, at vaccinationsprocessen er godt i gang i mange lande. Det vil nemlig betyde, at den globale økonomi kan komme op i et højere gear, efterhånden som mange restriktioner bliver trukket tilbage, skriver han i en kommentar til ISM-indekset.

Samlet endte den toneangivende danske statsobligation med et fald på 5 basispoint i minus 0,19 pct. i forhold til fredag. Renten fortsatte faldet fra torsdag i sidste uge, hvor den lukkede i minus 0,09 pct., hvilket var det højeste niveau siden april sidste år.

Efter lukketid mandag vil chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, tale. Her vil interessen rette sig mod perspektivet for den seneste tids rentestigninger, mener Jyske Bank.

Ugen byder også på taler fra Fed-medlemmerne John Williams og Lael Brainard, mens den amerikanske centralbanks øverste chef, Jerome Powell, skal tale torsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder