Mandagens obligationer: Renten kravlede op uden makroinput

Udgivet den 19-02-2018  |  kl. 17:00  |  

På en nøgletalsfattig mandag blev der noteret stigende statsrenter over stort set hele Europa.

Herhjemme sluttede den ledende tiårige danske statsobligation med en rente på 0,81 pct., hvilket var 4 basispoint højere end fredagens lukkeniveau.

Med mandagens niveau er den danske statsrente steget knap 70 pct. siden årsskiftet. Den store stigning betyder, at renten nu blot er 5 basispoint fra den absolutte top, som papiret kortvarigt rørte ved mod slutningen af sidste uge.

Spørger man i Sydbank, så kan renten meget vel snige sig derop igen.

- Bredt set så venter vi, at renten bliver ved med at stige. Det er ikke fordi, at vi venter, at renten kommer til at stige voldsomt meget, hvis man kigger et år frem.

- Men der kan godt komme lidt i skvulp, som vi også har set de seneste måneder, siger makroøkonom Søren V. Kristensen fra Sydbank.

Ifølge ham har den seneste tids rentestigninger især været båret af en forventning blandt investorerne om, at der nu kommer lidt mere inflation i USA.

- Vi har også i sidste uge set, at inflationen begynder at tikke op. Det samme så vi på de amerikanske lønninger i starten af måneden.

- Det har fået flere og flere investorer til at tro på, at den amerikanske centralbank vil hæve renten mere, end den måske indtil videre har givet udtryk for, siger Søren V. Kristensen.

Mandag var der lukket for handel i USA på grund af presidents day.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:51:02

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:51:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder