Mandagens obligationer: Renten steg frem mod tale fra ECB-topchef

Udgivet den 21-06-2021  |  kl. 17:01  |  

Renten steg som mandagen skred frem - og det endelige resultat blev en rentestigning på 4 basispoint til en rente på den tiårige toneangivende statsobligation på minus 0,07 pct.

Dagens fixpunkt var en tale fra topchefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, til Europa-Parlamentet.

Her påpegede hun blandt andet, at centralbanken fortsat må være på tæerne, i takt med at genrejsningen af økonomierne vinder momentum:

- Mens det delvis afspejler forbedret økonomisk udsigter, kan en vedvarende stigning i markedsrenten omsættes til en stramning af finansieringsbetingelserne, der er relevante for hele økonomien. En sådan stramning er for tidlig og vil udgøre en risiko for det igangværende økonomiske opsving og for udsigterne til inflationen, siger Christine Lagarde ifølge Bloomberg News.

Hun siger også, at da opsvinget er ved at tage fart, er ECB nødt til at være opmærksomme og sikre, at politisk støtte fortsat lægger låg over pandemiens effekter og hjælper økonomierne godt ind i opsvinget.

Ellers er det den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som for tiden er i fokus i forbindelse med eventuel handling på den kraftige inflation.

Tidligere har meldingen været, at den blot vil være forbigående, og at centralbanken derfor ikke har tænkt sig at gøre noget aktivt, men efter onsdagens rentemøde, hvor første renteforhøjelse blev fremskrevet til 2023 - og efterfølgende kommentarer fra topfolk om, at inflationen måske kan bide sig bedre fast end tidligere antaget - har markedet ændret kurs.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder