Mandagens obligationer: Renten steg marginalt på stille dag

Udgivet den 20-05-2019  |  kl. 17:00  |  

Der var ikke meget at skrive hjem om på det danske obligationsmarked mandag.

På en dag uden nøgletal til at give inspiration til handlerne endte renten i 0,00 pct., hvilket var 1 basispoint højere i forhold til torsdag før bededagsferien, hvor renten på den tiårige statsobligation gik på lang weekend i minus 0,01 pct.

Det var blandt andet handelsspændingerne mellem USA og Kina, der fortsat bekymrede.

- Trump-administrationen har været ganske aktiv på handelsområdet i de seneste dage. Trump har øget presset på Kina ved at forbyde blandt andet Huawei at købe produkter af amerikanske virksomheder, skriver Jyske Bank i en kommentar.

Kinas modsvar var at afbryde handelsforhandlingerne helt, hvis Trump blev ved med at øge presset.

- Kina har annulleret ordrer på svinekød i USA, og det vil sætte det amerikanske landbrug (og mange af Trumps vælgere blandt landmændene) under yderligere pres. Inden handelskrigen var Kina og Hong Kong det andet største eksportmarked for amerikansk svinekød, påpeger banken.

Kalenderen var gabende tom mandag - men i løbet af ugen kommer der blandt andet referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Investorerne vil primært holde øje med meldinger om mulige rentenedsættelser. Der er fokus på, om centralbankchefen ændrer sin holdning om, at den lave inflation blot er midlertidig, og Fed derfor ikke behøver at sænke renten på grund af den lave inflation, skriver Jyske Bank.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,79%
 
09:22:01

 
7,71%
 
09:22:01

 
4,22%
 
09:22:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder