Mandagens obligationer: Renten vendte tilbage til status quo

Udgivet den 19-10-2020  |  kl. 17:15  |  

Med begrænsede udsving vendte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation mandag tilbage til minus 0,51 pct., som også var slutniveauet ved lukketid fredag eftermiddag.

I mellemtiden var renten i løbet af mandagens obligationshandel oppe i minus 0,49 pct., da den var højest.

Fra morgenstunden skuffede en opgørelse af det kinesiske bruttonationalprodukt (BNP) med en vækst på 4,9 pct. mod en ventet stigning på 5,5 pct. ifølge Bloomberg News. Men detailsalget og industriproduktionen viste en stærkere udvikling end ventet.

Og derefter var kalenderen tæt på tom for tunge tal. Bedste bud var opgørelsen over NAHB-opgørelsen over det amerikanske boligmarked i oktober, som landede i indeks 85 mod et ventet indeks på 83 ifølge Bloomberg News.

Blandt flere notabiliteter fra centralbankerne på begge sider af Atlanten var også chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, på talerstolen.

Hun talte for at gøre den ekstraordinære genopretningsfond på 750 mia. euro permanent. Fonden er blevet til for at hjælpe lande i forbindelse med coronapandemien.

- Genopretningsfonden er et redskab til en ekstraordinær situation. Men vi bør diskutere muligheden for fortsat at have den i den europæiske værktøjskasse, så den kan bruges igen, hvis der opstår en lignende situation, mener ECB-topchefen.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder