Mandagens obligationer: Renterne faldt efter svag ISM-opgørelse

Udgivet den 03-10-2022  |  kl. 17:26  |  

De danske statsrenter faldt mandag efter en skuffelse i septembers ISM-tal for industrisektoren i USA.

Mandag lukkede renten på den toneangivende tiårige statsobligation 20 basispoint lavere i 2,38 pct. i forhold til fredag.

Faldet kan ses som en fortsættelse af fredagens humør, hvor renten på den toneangivende tiårige statsobligation lukkede 11 basispoint lavere på en generelt positiv børsdag, der også gav en sjælden puster for C25-indekset.

ISM-indekset var dagens store højdepunkt. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til 52,0 fra 52,8 i august, men resultatet skuffede yderligere i 50,9. Det sendte renterne ned.

- Skulle indekset aftage kraftigt, kan det presse renterne ned, lød den umiddelbare vurdering fra Mathias Dollerup mandag morgen.

Den skuffende ISM-erhvervstillidsopgørelse øger spekulationerne om at den amerikanske centralbank vil holde lidt igen med rentestigningerne. Her vil den dataafhængige centralbank især have fokus på fredagens arbejdsmarkedsrapport.

Mandag formiddag viste de endelige opgørelser af PMI for industrisektoren i Tyskland og eurozonen marginale fald i forhold til den foreløbige opgørelse.

I Tyskland var indekset på 47,8 mod ventet 48,3, og i eurozonen landede det på 48,4 mod ventet 48,5.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯