Mandagens obligationer: Stort rentehop efter politisk nyt fra Tyskland

Udgivet den 02-12-2019  |  kl. 17:01  |  

Statsrenterne var i kraftig fremdrift på det samlede europæiske marked mandag - og det danske marked var ingen undtagelse.

Inspirationen til rentehoppet kom tilsyneladende fra Tyskland, hvor socialdemokraterne (SPD) i weekenden har fået nyt formandskab.

Ifølge Sydbanks cheføkonom, Søren V. Kristensen, får skiftet nogle investorer til at tro på, at vejen til en mere lempelig tysk finanspolitik er blevet kortere.

Renten på den toneangivende tiårige tyske statsobligation steg 7 basispoint til minus 0,28 pct. efter weekendens afstemninger hos SPD, hvor Norbert Walter-Borjans og Saskia Eskens løb med sejren.

I Danmark blev udviklingen spejlet, og renten på den ledende tiårige statsobligation steg 6 basispoint til minus 0,27 pct.

Med til at skabe positiv stemning var også kinesiske nøgletal for PMI, der viste sig noget bedre end ventet i offentliggørelser lørdag og mandag.

I løbet af eftermiddagen landede der dog svært skuffende ISM-tal for industrien i USA i november, der umiddelbart trak i den anden retning, men kun fik kortvarig effekt på rentemarkederne.

ISM for industrisektoren faldt i november til 48,1 fra 48,3 måneden før, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med en fremgang til 49,2.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder