Mandagens obligationer: Svage nøgletal sendte renten ned

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 17:09  |  

Svage europæiske nøgletal bekræftede mandag, at coronakrisen rammer økonomien hårdt, og det medvirkede til at sende renterne ned på obligationsmarkedet.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede med en rente på minus 0,30 pct. - et fald på 7 basispoint fra fredag.

Forbrugertilliden i eurozonen viste minus 11,6 i den endelige opgørelse for marts, hvilket var uændret i forhold til det, som den foreløbige statistik havde vist og det laveste niveau siden 2014.

Blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg var der heller ikke ventet ændringer i den endelige opgørelse.

I februar var forbrugertilliden minus 6,6.

Også den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen faldt i marts til 94,5 fra 103,4 måneden før. Økonomerne havde ventet en endnu større tilbagegang til 91,6 ifølge Bloomberg News.

Indekset, der ikke har ligget lavere siden 2013, er sammensat af en række erhvervs- og forbrugerindikatorer udført for EU-Kommissionen.

Tungest vejer industritilliden, som faldt til minus 10,8 - det laveste siden 2013, efter at indekset viste minus 6,2 måneden før.

Fra Tyskland kom der nyt om inflationen, der aftog til 1,4 pct. i marts fra 1,7 pct. i februar. Økonomer havde dog forudset et større fald til 1,3 pct. ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder