May beder EU-ledere om udsættelse af brexit-proces - citat

Udgivet den 19-03-2019  |  kl. 15:00  |  

Den britiske premierminister, Theresa May, vil tirsdag skrive til EU-lederne og bede om en forlængelse af brexit-processen frem til udgangen af juni, men med muligheden for en toårig forlængelse.

Det skriver Laura Kuenssberg, der er politisk redaktør hos britiske BBC, på Twitter med henvisning til anonyme kilder.

Ifølge kilderne har der tidligere tirsdag været et møde i den britiske regering, hvor der imidlertid ikke var enighed om det forslag med en forlængelse af brexit, som premierministeren foreslår.

Tidligere tirsdag har Theresa Mays talsmand, James Slack, ifølge TDN Direkt udtalt, at hun vil tage kontakt til EU-lederne enten tirsdag eller onsdag.

Både Frankrig og Tyskland har tirsdag meddelt, at Storbritannien ikke bare skal regne med, at EU-landene med et fingerknips går med til at udskyde brexit.

- De (briterne, red.) har sagt nej til brexit uden aftale, og de har sagt nej til en realistisk aftale. Nu er de nødt til at beslutte sig for en af delene, siger den franske minister for europæiske anliggender, Nathalie Loiseau, ifølge nyhedsbureauet AP og tilføjer:

- Give en udskydning - men for hvad? Tid er ikke en løsning, men en metode. Hvis der skal være et mål og en strategi, er disse nødt til at komme fra London.

De samme meldinger kommer fra ministerkollegaen i Tyskland, Michael Roth.

- Igen må jeg bare opfordre vores britiske partnere i London til at komme med konkrete begrundelser for, hvorfor de vil have en udskydelse, siger han ifølge AP.

Som landet ligger nu, står Storbritannien til at forlade EU fra og med 29. marts.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Europa❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder