Medie: Gengældelsestold fra EU kan ramme amerikanske trucks

Udgivet den 22-02-2019  |  kl. 15:47  |  

Trucks fra Caterpillar, maskiner fra Xerox og kufferter fra Samsonite er blot nogle af de amerikanske varer, som kan blive ramt af en gengældelsestold fra EU, hvis USA vælger at indføre told på importerede biler og bildele fra Europa.

Det fortæller en anonym kilde med indblik i EU-Kommissionens fortrolige udkast til en gengældelsesliste til mediet Bloomberg News.

Kommissionen fortalte sidste måned, at EU vil ramme amerikanske varer til en værdi af 20 mia. euro, svarende til 149,2 mia. kr., hvis den amerikanske præsident, Donald Trump, gør alvor af at indføre told på europæiske biler og bildele.

Kommissionen ønsker ifølge Bloomberg News ikke at afsløre, hvilke amerikanske produkter der - forårsaget af bilafgifter fra USA - kan risikere at blive underlagt afgifter fra EU.

- Skulle der kommer tariffer på biler og bildele, hvilket vi ikke ønsker, er vi begyndt at forberede en liste over tiltag, der skal bringe balance i regnskabet. Der er fuld støtte til at gøre det, siger EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, fredag ifølge mediet.

Det amerikanske handelsministerium afleverede for få dage siden en ikke-offentliggjort rapport om, hvorvidt bilimport udgør en national sikkerhedstrussel for USA, til Det Hvide Hus.

Er det vurderingen, at import af biler fra Europa til USA udgør en national sikkerhedstrussel, vil Donald Trump - uden om Kongressen - kunne pålægge told på biler importeret fra Europa.

Donald Trump har allerede brugt nationale sikkerhedsspørgsmål til at indføre told på stål og aluminium - og han har tidligere truet med at gøre det samme på biler.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Eurozonen❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder